„La vremuri noi, NU tot ei! „ Interviu cu Adrian Diaconu

- Advertisement -

„La vremuri noi, NU tot ei! „ Interviu cu Adrian Diaconu 1Campania electorală bate la uşă, iar liderul PP-DD Timiş, Adrian Diaconu o aşteaptă cu braţele deschise. Iată care este starea de spirit al candidatului Adrian Diaconu cu 24 de ore înainte de startul bătăliei pentru un fotoliu de deputat.

O.T. Aţi definitivat lista cu care PPDD Timiş intră în bătălia din 9 decembrie, cu surprize pentru alegătorii dumneavoastră.

Adrian Diaconu Nu le consider surprize, mai degrabă le-aş numi certitudini. Sunt oameni care au vieţuit destul în politică, oameni care ştiu, în amănunt, ce înseamnă Parlamentul României, care cunosc modalităţile concrete de-a scrie şi iniţia legi, oameni de care avem nevoie, de care alegătorii noştri au nevoie! Oricum nu înţeleg de ce doar PPDD este subiect de presă, din acest punct de vedere…uităm, cumva, de Gigi Becali şi PNL? Consider că sunt baloane de săpun, că prezenţa noastră deranjează, incomodează calcule politice şi jocuri de culise, deci contăm!

O.T. Din postura de lider al PPDD Timiş, dar şi din cea de candidat la alegerile parlamentare, pe Colegiul 8 Camera Deputaţilor, cu ce vă veţi atrage votanţii, cum îi veţi convinge să pună ştampila pe dumneavoastră?

A.D. Vedeţi, eu am o altă optică, privitoare la acest aspect. Eu nu încerc să forţez pe nimeni să mă voteze, nu fac presiuni, pentru că nu-mi stă în fire, nu ţes strategii ascunse şi nu mint. Am avut şansa de-a-mi construi partidul, cu oameni care au venit înspre noi şi nu invers. Cu alegătorii e la fel: vin ei înspre noi, pentru că ne consideră o alternativă reală şi credibilă, pentru că s-au săturat de politica ultimilor 20 de ani, de promisiunile ieftine şi de realităţile urâte ale vieţii lor, de zi cu zi.

Întâlnirile pe care le am, cu alegătorii de pe Colegiul 8, se înscriu, absolut toate, în această idee de revoltă, dezamăgire, dezgust. Eu le pot oferi altceva pentru simplul fapt că am alte valori personale. Să ştiţi că e imposibil să-i păcăleşti pe oameni, mai ales în aceste vremuri grele pe care le trăiesc,  ei te simt exact aşa cum eşti, dincolo de sloganuri şi eşarfe electorale. Ori, eu am avut parte doar surprize plăcute dinspre alegătorii mei!

Sunt un om normal, sunt un familist convins, am o soţie şi trei copii, responsabilităţi, griji, dezamăgiri, ca oricine. Am aşteptat, la rându-mi, 20 de ani, pentru a simţi o schimbare majoră şi reală, în viaţa mea, în ţara mea, şi n-am văzut-o. M-am decis să încerc s-o determin eu!

O.T. Cu ce proiect major intraţi în bătălia electorală, cum vreţi să îmbunătăţiţi viaţa oamenilor din Colegiul 8?

A. D.  Nu sunt omul care să promită sute şi mii de proiecte pentru binele comunităţii, nu voi proceda aşa, niciodată! Sunt, în schimb, omul care le poate spune votanţilor săi că, în decursul unui mandat de parlamentar, se pot rezolva două, trei, dureri acute ale comunităţii respective, cu o singură condiţie: să te implici. Eu ştiu, spre exemplu, problemele majore ale primăriilor, ale comunităţilor locale, izvorâte din legi scrise strâmb şi anapoda, din birocraţie şi incompetenţă. Le ştiu pentru că am stat şi stau de vorbă cu oamenii. Am avut întâlniri cu ei şi înainte de a lua decizia candidaturii la Parlament , pentru că sunt din zonă, cunosc foarte bine realitatea din teren.

Revenind la întrebarea dumneavoastră, un proiect important s-ar putea numi acela de-a le uşura, din punct de vedere legislativ, viaţa comunităţilor locale. Ori, să scrii o iniţiativă legislativă este tocmai munca unui parlamentar. Că n-aţi prea văzut-o şi asta e adevărat…

O.T. Cu ce slogan intră Adrian Diaconu în campanie?

A.D. La vremuri noi, NU tot ei !

 

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare