Această reţetă de lasagna îmbină excelent legumele cu brânza mascarpone, rezultatul fiind un gust aparte. Poftă buna!
Ingrediente
4 linguriţe ulei de măsline
250 g ciuperci, tăiate
1 ceapă, tocată
2 căţei de usturoi, zdrobiţi
500 g spanac congelat
sare şi piper negru proaspăt măcinat
500 brânză mascarpone
1/4 linguriţă nucşoară
200 g foi de lasagna
290 g ardei capia conservat, tăiat fâşii
60 g parmezan, ras
Mod de preparare
1. Preîncălziti cuptorul la 200 de grade. Încălziţi 2 lingurite de ulei într-o tigaie şi căliti ciupercile pentru câteva minute, pentru a le rumeni. Puneţi-le apoi într-un vas termorezistent.
2. Stergeti tigaia, incalziti restul de ulei, puneti ceapa si caliti-o putin, cat sa o inmuiati. Adaugati usturoiul si spanacul. Gatiti pentru cateva minute pana cand se dezgheaza spanacul. Potriviti de sare si piper.
3. Amestecati branza mascarpone cu sare, piper si nucsoara. Lasati deoparte.
4. Aranjati un strat de foi de lasagna peste ciuperci. Puneti apoi ardeii. Asezati, peste ardei, un alt strat de foi de lasagna. Puneti acum spanacul si terminati cu un ultim strat de foi de lasagna.
5. Intindeti branza mascarpone pe ultimul strat de foi de lasagna si presarati parmezanul ras. Coaceti 30 de minute, pana se rumeneste.