Duma-CNB

Aproximativ 100.000 de elevi din Timișoara și din Timiș au revenit pe băncile școlii, astăzi, când anul școlar a început oficial. Cu emoții, dar și cu buchete de flori, elevii s-au bucurat de revederea cu colegii și cu profesorii. Nu puțini dintre aceștia au luat apoi cu asalt terasele din centrul Timișoarei, acolo unde s-au relaxat povestindu-și pățaniile din timpul vacanței.

Pentru a evita ambuteiajele din trafic, festivitățile de deschidere a anului școlar au fost programate la ore diferite. În jurul orei 8: 30, sute de elevi, părinții lor, dar și profesori și politicieni s-au strâns în curtea Colegiului Național Bănățean pentru a lua parte la festivitatea de deschidere a anului școlar. Micuții au avut parte de o companie selectă, la eveniment fiind prezenți episcopul vicar al Timișoarei, Paisie Lugojanul, deputații Bianca Gavriliță și Adrian Pau, secretarul de stat Petru Andea, dar și primarul Timișoarei, Nicolae Robu. Dacă din partea episcopului vicar elevii, dar și părinții, au avut parte de o mustrare pentru că au fost gălăgioși și au vorbit peste predică, din partea primarului Robu cei prezenţi au primit încurajări.

Edilul a lăudat învățământul românesc, însă a atacat multinaționalele, care, spune el, deși se bucură de roadele muncii profesorilor din România, nu contribuie la susținerea educației. „De ce credeți că sunt prezente în România atâtea și atâtea companii de top mondial? Pentru calitatea umană și ceea ce produce școala românească și noi trebuie să spunem răspicat. Și ele au o datorie să susțină școala românească și nu prea se achită de această datorie. Ar fi timpul să mai vorbim despre aceste lucruri și eu o fac”, a spus primarul la festivitatea de la Bănățean.

Foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.