Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

”Leii din Banat” au oprit ”gazul” cu a zecea victorie din campionat! BC Timișoara 87–81 Gaz Metan Mediaș

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Alb-violeții s-au impus aseară în fața unei echipe dificile, spectatorii trecând prin mari emoții pe întreaga durată a meciului din sala Constantin Jude. Mediașul a început bine partida, conducând după primele minute cu 7-0 și 9-2, însă trupa lui Petricevic și Mandic a întors rapid scorul, iar la finalul primului sfert aveau un avantaj de 11 puncte. Timișorenii s-au descurcat bine și în cel de-al doilea sfert, astfel că scorul de pauza mare era tot în favoarea lor, chiar dacă ”găzarii” își adjudecase-ră sfertul doi cu 19-15.

Repriza secundă a început cu un avantaj pentru oaspeți, Gaz Metan reușind să-și adjudece sfertul trei cu 26-18 și un avantaj de 8 puncte înaintea sfertului patru. Ultima perioadă a jocului dintre alb-violeți și medieșeni a înclinat din nou balanța în favoarea gazdelor, care, prin coșurile de sub panou ale lui Popescu și cele de la distanță reușite de Zlatko Jovanovic, revenit pe parchet după o accidentare, au făcut ca scorul final să revină în favoarea timișorenilor, care și-au adjudecat sfertul patru cu 24-17 și au câștigat partida cu un scor final de 87-81.

Principalii marcatori ai ”leilor” au fost: Bogdan Popescu – 29 de puncte, Jovanovic – 24, Pesic – 14, Tica – 10, Manigat – 7, Lewis – 2 și Pilcevic – 1.

BC Timișoara a avut procentaje de 66,7% la aruncările de două puncte (26/39), 25% la trei puncte (6/24) și 81% la libere (17/21), a recuperat 27 de mingi și a avut 19 pase decisive. De menționat este faptul că Bogdan Popescu, cu cele 29 de puncte marcate, a stabilit un record personal în 2015, în ciuda faptului că este afectat de o răceală puternică în aceste zile.

”Mi-a fost teamă de acest meci pentru că noi am avut o săptămână foarte grea, cu mulți kilometri petrecuți în autocar, cu un antrenament care a suferit foarte mult, deoarece doi jucători de bază nu s-au putut antrena. Fără nicio supărare, una este să-i ai la antrenament pe Covaciu și Szekely sau pe Jovanovic și Persic. Am întâlnit o echipă care joacă un baschet plăcut, lipsit de orice inhibiții și de presiune. Felicitări antrenorului Ovidiu Teleabă, un om modest, priceput, care știe baschet și a făcut din această echipă una care se luptă pentru intrarea în play-off. Ne-am complicat viața singuri, deoarece în prima repriză, mai ales în sfertul al doilea, am ratat multe aruncări deschise” a declarat la finalul partidei Dragan Petricevic.

Ca uramre a acestei victorii, timișorenii se clasează pe locul 3 în clasamentul Ligii Naționale, având zece victorii în cele 17 jocurie disputate în sezonul regular, acumulând 27 de puncte.

Următorul meci pentru BC Timișoara va avea loc la Craiova, unde vor juca sâmbătă, 14 februarie 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Micii baschetbalişti sunt aşteptaţi, în perioada 3-8 august, la prima ediţie a „MP Sport Skills Development Camp”.

Evenimentul se va desfășura la sala "Banu Sport" de lângă stadionul "Dan Păltinişanu" în...

SCM BC Timisoara joaca astazi, ultimul meci din Top 6, pe teren propriu

Echipa de baschet SCM BC Timișoara joacă astăzi, de la ora 18:00, ultimul meci...

BC Timisoara, meciuri de verificare cu alb-violetii din Kecskemet

Pauza în care a intrat competiția națională de baschet masculin, prilejuită de partidele selecționatei...