”Leii din Banat” au obținut o nouă victorie. BC Timișoara 79-73 ”U” Craiova FOTO

- Advertisement -

Etapa cu numărul 6 a Ligii Naționale de baschet masculin a fost una prielnică pentru BC Timișoara. Elevii lui Petricevic au început mai greu partida, primul sfert fiind adjudecat de oaspeți cu scorul de 23-21, însă până la pauza mare, ”leii din Banat” au revenit excelent. Cu un Jovanovic în mare formă, timișorenii și-au adjudecat sfertul doi la șapte ”lungimi”, scor 20-13.

Sfertul trei a fost din nou echilibrat, avantajul la finalul acestuia aparținând tot alb-violeților, scorul general devenind 59-49. Ultimul sfert a aparținut din nou oaspeților, craiovenii adjudecându-și ultima parte a jocului la un punct diferență, cu 19-18.

Cel mai bun ”leu” de pe teren a fost același Jovanovic, care a marcat 24 puncte, a reușit 3 recuperări și 5 pase decisive. Au urmat: Popescu – 16 puncte, 5 recuperări; Persic – 8 puncte, 7 recuperări; Pesic – 8 puncte, 3 recuperări; Tica – 8 puncte; Lewis – 6 puncte și 6 recuperări; Toth – 4 puncte; Milencovici – 3 puncte și Manigat – 2 puncte.

”Cea mai mare parte din meci am condus, cu excepția începutului când a avut Craiova șase puncte, dar am revenit destul de repede. La pauză, totuși, am condus, mai departe am condus, dar nu e vorba de asta, și când eram conduși simțeam că echipa poate. S-a simțit o stare ca și cum am fi înfundați, suntem în continuare și trebuie să scoatem acest dop. Se va scoate, normal, dar peste asta este nevoie să legi victorii. Am jucat sub o oarecare presiune, dar totuși am reușit ce ne-am propus în apărare. Am evoluat cu mult angajament, s-a simțit mai ales pe final, când într-adevăr am căzut și nu am avut multă luciditate în ultimele două minute, când i-am permis adversarului să mai reducă din diferență” a spus, la finalul partidei, Dragan Petricevic, antrenorul BC Timișoara.

”Putem vorbi despre un rezultat mare, chiar dacă este o simplă victorie. Dar, pentru noi, după meciul de la Mediaș se instaurase o atmosferă care apare de-a lungul unui sezon. Am scos-o la capăt cu această victorie, care ne aduce un pic de zâmbet. Nu e ceva fenomenal, e o simplă victorie, dar e un început. Nu știu ce se întâmplă, noi începem meciurile mai prost, ceea ce s-a văzut și în Cupă, și în deplasare, dar avem puterea de a reveni și asta e extraordinar de bine” a completat Bogdan Popescu, de la gazde.

Etapa viitoare, BC Timișoara va evolua pe terenul formației BCMU Pitești, vineri, 14 octombrie 2014, de la ora 18:00.

Foto: Constantin Duma

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Anturaj select! Președintele CJ Timiș, prins între interlopii Bebe Sabie și Adrian Corduneanu

Și azi totul este, nu despre capacitățile manageriale ale...

Articole asemănătoare

SCM BC Timisoara joaca astazi, ultimul meci din Top 6, pe teren propriu

Echipa de baschet SCM BC Timișoara joacă astăzi, de...

BC Timisoara, meciuri de verificare cu alb-violetii din Kecskemet

Pauza în care a intrat competiția națională de baschet...

”Leii din Banat” intalnesc SCM U Craiova in ultima etapa din turul grupei A a Ligii Nationale

SCM Timișoara întâlnește SCM ”U” Craiova în ultima etapă...

Destinație SURPRIZĂ pentru fostul antrenor al lui BC Timișoara, Dragan Petricevic

Destinație surpriză pentru fostul antrenor al lui BC Timișoara,...

Din aceeași categorie

Categorii Populare