Mega-șantier în zona de SUD a Timișoarei. Ce lucrări sunt pe punctul de a începe lângă Sala Polivalentă VIDEO

- Advertisement -

Șantierul de pe strada Ștefan cel Mare nu s-a închis nici acum, ba mai mult, continuarea acestei străzi, Calea Stan Vidruighin, intră și ea în reabilitare în 2015, iar municipalitatea anunță că și strada Prof. Dr. Aurel Păunescu Podeanu e mai aproape de șantier ca oricând. ”Vreau să vă aduc la cunoştinţă că este trimisă la SEAP, pentru publicare, documentaţia privind extinderea la patru benzi a străzii Podeanu” a anunțat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Edilul urbei de pe Bega a explicat și ce va presupune reamenajarea străzii respective. ”Este o lucrare complexă, în cadrul căreia vom face nu doar lărgirea străzii la patru benzi, ci și piste de biciclete, trotuare şi un sens giratoriu în zona Novatim. Valoarea investiţiei este de circa 8,8 milioane de lei, aproximativ două milioane de euro, din care partea de construcţii-montaj reprezintă 7,8 milioane de de lei. Lungimea străzii este de 935 de metri, aproape un kilometru” a mai spus Robu.

Perioada destinată implementării proiectului a fost estimată la opt luni, dar autoritățile locale se așteaptă ca în urma licitației să fie adjudecată oferta cu o perioada sensibil mai scurtă, așa cum s-a întâmplat în general, în ultima perioadă.

Proiectul reabilitării străzii Prof. Dr. Aurel Păunescu Podeanu în cifre:
– 12.125 de mp de carosabil;
– 3.826 mp de parcări;
– 3.298 mp de trotuare;
– 1.948 mp de piste de biciclete;
– 5.533 mp de spații verzi;
– 645 de metri liniari de rețea de alimentare cu apă;
– 500 de metri liniari de rețea de canalizare;
– 2 kilometri de iluminat public;

Vezi mai jos ce spune Nicolae Robu despre locurile de parcare și de ce ține cont că în viitor, tot în această zonă, vor ”apărea” și Bazinul Olimpic de Înot, dar și Marea Sală Polivalentă promisă timișorenilor în campania electorală.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=aVk9eqf8TXc&feature=youtu.be]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare