Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieMega-șantier în zona de SUD a Timișoarei. Ce lucrări sunt pe punctul...

Mega-șantier în zona de SUD a Timișoarei. Ce lucrări sunt pe punctul de a începe lângă Sala Polivalentă VIDEO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Șantierul de pe strada Ștefan cel Mare nu s-a închis nici acum, ba mai mult, continuarea acestei străzi, Calea Stan Vidruighin, intră și ea în reabilitare în 2015, iar municipalitatea anunță că și strada Prof. Dr. Aurel Păunescu Podeanu e mai aproape de șantier ca oricând. ”Vreau să vă aduc la cunoştinţă că este trimisă la SEAP, pentru publicare, documentaţia privind extinderea la patru benzi a străzii Podeanu” a anunțat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Edilul urbei de pe Bega a explicat și ce va presupune reamenajarea străzii respective. ”Este o lucrare complexă, în cadrul căreia vom face nu doar lărgirea străzii la patru benzi, ci și piste de biciclete, trotuare şi un sens giratoriu în zona Novatim. Valoarea investiţiei este de circa 8,8 milioane de lei, aproximativ două milioane de euro, din care partea de construcţii-montaj reprezintă 7,8 milioane de de lei. Lungimea străzii este de 935 de metri, aproape un kilometru” a mai spus Robu.

Perioada destinată implementării proiectului a fost estimată la opt luni, dar autoritățile locale se așteaptă ca în urma licitației să fie adjudecată oferta cu o perioada sensibil mai scurtă, așa cum s-a întâmplat în general, în ultima perioadă.

Proiectul reabilitării străzii Prof. Dr. Aurel Păunescu Podeanu în cifre:
– 12.125 de mp de carosabil;
– 3.826 mp de parcări;
– 3.298 mp de trotuare;
– 1.948 mp de piste de biciclete;
– 5.533 mp de spații verzi;
– 645 de metri liniari de rețea de alimentare cu apă;
– 500 de metri liniari de rețea de canalizare;
– 2 kilometri de iluminat public;

Vezi mai jos ce spune Nicolae Robu despre locurile de parcare și de ce ține cont că în viitor, tot în această zonă, vor ”apărea” și Bazinul Olimpic de Înot, dar și Marea Sală Polivalentă promisă timișorenilor în campania electorală.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=aVk9eqf8TXc&feature=youtu.be]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Piaţa Victoriei va fi reabilitată! Primăria Timişoara pregăteşte un concurs internațional de soluții pentru reamenajare

Primăria Timișoara va lansa un concurs internațional de soluții arhitecturale pentru amenajarea zonei Piața...