Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialMigranţi iranieni, depistaţi la frontiera cu Ungaria. Cum au vrut doi hunedoreni...

Migranţi iranieni, depistaţi la frontiera cu Ungaria. Cum au vrut doi hunedoreni să-i treacă granița, ILEGAL

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Marți, 3. februarie 2015, în jurul orei 23:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au observat, cu ajutorul aparaturii portabile de supraveghere pe timp de noapte, un autoturism care se deplasa spre Punctul de Trecere a Frontierei Cenad şi care a oprit la 300 metri de frontieră. Pe timpul staţionării, din mijlocul de transport au coborât trei persoane care au început să se deplaseze pe jos, peste câmp, înspre Ungaria, ocolind perimetrul P.T.F. Cenad.

Poliţiştii de frontieră au declanşat imediat o acţiune specifică în urma căreia au reţinut şi condus persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. Totodată, autoturismul, în care se aflau doi cetăţeni români, a fost identificat în P.T.F. Cenad, fiind de asemenea condus la Sectorul Poliţiei de Frontieră în vederea clarificării situaţiei.

Oamenii legii au constatat că bărbaţii depistaţi pe câmp sunt cetăţeni veniți din Iran, cu vârste cuprinse între 24 şi 32 de ani, asupra lor fiind găsite documente de identitate eliberate solicitanţilor de azil în România. Totodată, s-a stabilit că şoferul şi pasagerul din mijlocul de transport sunt cetăţenii români C. Alexandru şi B. Tiberiu, ambii în vârstă de 23 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Hunedoara.

În cadrul primelor cercetări, bărbaţii depistaţi pe câmp au declarat că vroiau să ajungă în Spaţiul Schengen şi nu posedau viză valabilă, fapt pentru care intenţionau să treacă ilegal frontiera în ţara vecină, pe jos. Cei doi cetăţeni români au declarat că mergeau în Ungaria şi i-au luat ”la ocazie” pe cei trei iranieni, din Timişoara.

”Toți cei cinci s-au ales cu dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, respectiv de complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, cercetările fiind în derulare, la finalizare urmand a fi luate măsurile legale ce se impun” ne-a comunicat agent principal de poliție Mihaela Leș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Deputatul PSD Alfred Simonis, dezamăgit de majoritatea parlamentarilor de Timiș

În urmă cu circa o lună de zile, imediat după măcelul de la Gara...

Nu mor caii când vor câinii! O mie de motive pentru care Dominic Fritz are dreptate în problema migranților din Timișoara

Mereu a fost nevoie să moară cineva, ca statul român să reacționeze. Fără victime,...

Timișoara lui Dominic Fritz, un hub în care migranții s-au măcelărit în plină zi

De luni bune, Timișoara a devenit o placă turnantă pentru valurile de migranți, care...