150-de-ani-de-Poliție-de-Frontieră-la-Timișoara007

Marți, 3. februarie 2015, în jurul orei 23:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au observat, cu ajutorul aparaturii portabile de supraveghere pe timp de noapte, un autoturism care se deplasa spre Punctul de Trecere a Frontierei Cenad şi care a oprit la 300 metri de frontieră. Pe timpul staţionării, din mijlocul de transport au coborât trei persoane care au început să se deplaseze pe jos, peste câmp, înspre Ungaria, ocolind perimetrul P.T.F. Cenad.

Poliţiştii de frontieră au declanşat imediat o acţiune specifică în urma căreia au reţinut şi condus persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. Totodată, autoturismul, în care se aflau doi cetăţeni români, a fost identificat în P.T.F. Cenad, fiind de asemenea condus la Sectorul Poliţiei de Frontieră în vederea clarificării situaţiei.

Oamenii legii au constatat că bărbaţii depistaţi pe câmp sunt cetăţeni veniți din Iran, cu vârste cuprinse între 24 şi 32 de ani, asupra lor fiind găsite documente de identitate eliberate solicitanţilor de azil în România. Totodată, s-a stabilit că şoferul şi pasagerul din mijlocul de transport sunt cetăţenii români C. Alexandru şi B. Tiberiu, ambii în vârstă de 23 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Hunedoara.

În cadrul primelor cercetări, bărbaţii depistaţi pe câmp au declarat că vroiau să ajungă în Spaţiul Schengen şi nu posedau viză valabilă, fapt pentru care intenţionau să treacă ilegal frontiera în ţara vecină, pe jos. Cei doi cetăţeni români au declarat că mergeau în Ungaria şi i-au luat ”la ocazie” pe cei trei iranieni, din Timişoara.

”Toți cei cinci s-au ales cu dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, respectiv de complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, cercetările fiind în derulare, la finalizare urmand a fi luate măsurile legale ce se impun” ne-a comunicat agent principal de poliție Mihaela Leș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here