Ministrul ungar de Externe Janos Martonyi afirmă că atitudinea elitei politice din România în cazul steagului secuiesc riscă să afecteze grav cooperarea cu Ungaria.

0
1664

Într-un interviu acordat vineri postului tv M1, Martonyi a declarat că presa din România a jucat un rol crucial în dramatizarea cazului arborării steagului secuiesc, subliniind că au putut fi auzite şi voci moderate.

Atitudinea elitei politice din România riscă să provoace răni grave şi să afecteze grav parteneriatul strategic care a avut rezultate notabile în ultimii doi-trei ani, a subliniat şeful diplomaţiei ungare. Însă Janos Martonyi a exprimat speranţa că „strigătul de luptă se va stinge”.

Ministrul ungar de Externe a ţinut să sublinieze că presa şi diplomaţia sunt două lucruri diferite: în timp ce presa trebuie să aibă „o voce puternică”, diplomaţia trebuie să acţioneze „blând şi cu succes”. Diplomaţia trebuie să adopte un stil adecvat pentru a clarifica ce părere are despre drepturile omului, apartenenţa la o comunitate şi simbolurile acestei comunităţi, a continuat Martonyi.

sursa:mediafax.ro foto:kapcsolat.hu

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.