Nicolae Robu: Ridicarea mașinilor parcate ilegal este treaba celor de la SDM și nu a Îngerilor Galbeni

- Advertisement -

Nicolae Robu a anunțat  că va lua atitudine împotriva abuzurilor celor de la firma de remorcări și de tractări Îngerii Galbeni. După ce municipalitatea a primit mai multe plângeri de la cetățeni care susțineau că le erau ridicate mașinile fără nici un motiv, edilul a hotărât în Consiliul Local ca magazinele și supermaketurile care au contract cu Îngerii Glabeni să schimbe regimul parcărilor. De acum încolo, parcările vor fi ori gratuite, ori vor fi puse bariere care să anunțe șoferii că trebuie să plătească o taxă.

„A fost o discuție și în Consiliul Local date fiind plângerile numeroase ale cetățenilor vizavi de atitudinea firmei Îngerii Galbeni. Vrem să ducem lucrurile într-o bună rânduială. Agenții comerciali care au semnat contracte cu Îngerii nu vor mai avea voie să funcționeze cu parcările în modul în care au făcut-o până acum. Din perioada imediat următoare, firmele care au contracte cu Îngerii Galbeni vor fi obligate să pună la dispoziței parcări gratuite cetățenilor, iar ridicarea mașinilor va fi permisă doar în situația în care autovehicolul încurcă circulația. Acești agenți s-au obligat să pună la dispoziție un numar de locuri de parcări publice. Ele pot fi accesate liber fie printr-un sistem cu barieră” a explicat primarul.

În caz contrar, dacă șoferii încalcă regimul de parcare, proprietarii de parcări nu sunt obligați să recurgă la serviciile Îngerilor Galbeni. Ridicarea mașinilor este permisă doar dacă autovehiculele încurcă circulația, iar în acest caz blocarea roților sau ridicarea poate fi făcută doar de SDM (Serviciul de Drumuri Municipale). În acest sens, primăria a dat dispoziție ca SDM să își prelungească programul de lucru de la ora 17 la ora 24, devenind, practic, non-stop.

În ambele cazuri, agenții comerciali nu sunt înditruiți să recurgă la ridicarea mașinilor deci, prin urmare, la serviciile unei firme ca Îngerii Galbeni. Ridicarea mașinilor este permisă doar atunci când staționează unde creează probleme. Pe liniile de tramvai, de exemplu. Dacă mașinile încurcă circulația în oraș, atunci fie Poliția Rutiera fie Poliția Locală se sesizează iar ridicarea poate fi facută de catre SDM. Orarul de ridicare se prelungește de la ora 5 la ora 24, va fi un program non-stop. Pentru ca în orice moment s-ar putea ca cineva să încurce funcționarea orașului. ”

Primarul a ținut să îi atenționeze pe cei care au făcut înțelegeri publicitare cu firma Îngerii Galbeni prin amplasarea strategică de mașini inscripționate cu numele firmei  de tractări. Chiar dacă mașinile respective sunt parcate pe domeniul privat, proprietarii trebuie să plătească taxă de publicitate.

„Vreau să îi atenționez pe cei care au facut mici înțelegeri cu firma Îngerii Galbeni pentru a face reclamă mascată pentru această firmă prin permiterea staționarii non-stop a unor masini inscripționate cu numele firmei pe domeniul lor că vor trebui să plătească taxa pentru reclamă. Deși Îngerii Galbeni practică acest tip de reclama mascat din 2008, din nefericire nu vor putea fi sancționați retroactiv” a încheiat edilul.

 

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare