Nicolae Robu: „Sunt nemulțumit de aspectul piețelor din Timișoara, se impun intervenții!”

- Advertisement -

Primarul Nicolae Robu a inaugurat astăzi câteva străzi reamenajate din Zona Dacia-str. Stelelor şi Calea Circumvalaţiunii (tronson Ghe. Lazăr – Bogdăneştilor). În cadrul lucrărilor de întreţinere, au fost realizate lucrări de reparaţii ale tramei stradale de către S.C. RSG S.R.L, investiția fiind de 247.055 lei. În zona Pieţei Dacia aceste lucrări au cuprins aşternerea de covoare asfaltice pe partea carosabilă, pe o lungime totală de 133,3 m, cuprinzând şi amenajarea trotuarelor aferente carosabilului. Proiectul a mai prevăzut construirea a 69 de locuri noi de parcare și reamenajarea coborârilor de pe borduri. Din păcate, piața de legume și fructe din zonă strică aspectul renovat, deoarece se află într-o stare avansată de degradare și se prezintă ca un loc necivilizat. Edilul a recunoscut că zona pieței trebuie să beneficieze de investiții, dar nu știe încă data la care se va interveni.

„Am făcut locuri de parcare, am asigurat locuri de trecere lină de pe borduri , am adus oamenilor un plus de confort. Lurcrările au costat, în total, circa 250.000 de lei. S-au amenajat 69 de locuri de parcare noi. Deocamdată nu am făcut investiții în această piață (Dacia n.r) dar se impune să aducem la zi amenajările existente aici. Am fost pe teren acum vreo două săptămâni cu reprezentanții de la Piețe S.A și vor veni ei cu niște propuneri concrete de intervenție. Știm bine că nu avem motive să fim mulțumiți nici de Piața Badea Cârțan, cu atât mai mult de piața 700, unde lucrurile nu sunt deloc în regulă”, este de părere primarul.

Până la momentul în care se vor face reamenajări, municipalitatea a hotărât ca, din 20 mai, să fie obligatoriu pentru comercianții din piețele timișorene să afișeze etichete cu locul de proveniență a produselor aflate la vânzare. Edilul a explicat că vrea ca în piață să fie ca la magazinul la care își face cumpărăturile, unde este afișat locul de unde sunt importate fructele.

 „Conform graficelor, în data de 20 mai va intra în vigoare legea de etichetare a produselor din piețe. Eu sper să își fi făcut datoria Societatea Piețelor S.A, și să fii tipărit etichetele, dacă nu au făcut-o vor da socoteală.Vedeți chiar aici, la doamna cu căpșunile, a trebuit să întreb chiar eu de unde provin fructele, nu ar fi frumos și civilizat să fie o etichetă cu proveniența? Eu merg la magazinul din zona mea și acolo la pere scrie „produs în Italia”, la roșii la fel „produs în Italia”. Deși mie îmi plac produsele românești, așa e la magazinul acela, și cred că și în piață ar trebui să scrie de unde sunt fructele pe care le mâncăm”, a încheiat edilul.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img