Transfer aeroport
3.8 C
Timișoara
28-feb.- 2020
Transfer aeroport

În vară se va circula peste pasajul Michelangelo

Si-a parcat BMW-ul ca un nesimtit si a scos numerele de inmatriculare ca sa scape de amenda

Conducătorul unui BMW parcat neregulamentar a crezut că scapă de sancțiune dacă își dă jos numerele...

Concert tribut Iron Maiden cu trupa Rainmaker, la Timisoara

Trupa sârbească Rainmaker ajunge pentru prima dată în Timișoara, unde urmează să susțină un concert-tribut, live,...

Un tramvai care ”merge” pe ruta Bors – Calafat, da peste cap traficul din Timis

Un transport agabaritic va perturba traficul rutier din județul Timiș în perioada 25 februarie - 3...

Nesimtire! Si-a parcat masina in fata usii unui chiosc din Piata 700, in care erau doua persoane

Polițiștii locali din Timișoara se confruntă cu tot mai mulți șoferi nesimțiți, iar oamenii legii sunt...

Primarul Nicolae Robu a declarat astăzi că de lunea viitoare, 3 martie, vor reîncepe, oficial, lucrările la subpasajul Michelangelo. Edilul a explicat că pe parcursul iernii nu s-a putut lucra, chiar dacă au fost zile foarte frumoase din punct de vedere meteorologic, deoarece nu s-au putut face cu acuratețe previziuni meteorologice, dar și că pe perioada celor trei luni ale sezonului rece, muncitorii intră, obligatoriu, în șomaj tehnic.

„Lucrările de pasaj vor începe luni, vom da actul oficla de începere a lucrările pentru ziua de luni. În perioada de iarnă, în domeniul construcțiilor, lucrările se  întrerup oficial, din mai multe motive. Pe de o parte nu funcționează stațiile de beton și stațiile de asfalt și atunci o gamă importantă de lucrări nu pot fi efectuate. Pe de altă parte, există o uzanță ca pe perioada de iarnă personalul să fie în șomaj tehnic, iar firmele să-și primească niște bani de la un asigurator, nu cunosc detaliile mecanismului dar știu că funționează un asemenea mecanism. Chiar dacă au fost zile bune în care s-ar fi putut lucra, firmele au personalul în șomaj tehnic și nu au cum sp cheme sau cum să ceară întreruperea lucrărilor și reluarea lor, apoi după câteva zile cand e iar frig să ceară sistarea lucrărilor. Așa sunt lucrurile în domeniul construcțiilor, chiar dacă pentru noi ce care nu suntem în interior pare ciudat să vedem ca în zilele frumoase nu se lucrează”

Robu a descris și stadiul la care se află acum lucrările. Potrivit edilului, în câteva luni se va putea circula pe axa sud-nord, deoarece, în curând  va fi turnat betonul, și apoi se va face hidroizolația. Primarul a mai spus că  timp de 28 de zile nu se va mai lucra pe șantier deoarece atât timp este nevoie ca betonul să se consolideze.

„Lucrările sunt într-un stadiu avansat, acum s-a reușit postarea tuturor grinzilor care consituie planșeul, putem spune așadar că planșeul este în totalitate realizat în partea sa de bază, aceea care privește grinzile, este făcută și armarea deasupra grinzilor, o lucrare extrem de pretennțioasă și meticuloasă, urmează acum să se toarne betonul. Este și cofrat, totul este pregătit pentru turnarea betonului, și eu cred că într-o săptămână ar putea fi în întregime turnat betonul pe tot planșeul subpasajului, asta înseamnă pe o porțiune de 180 de metri lungime. După turnarea betonului, timp de 28 zile nu este permis să se mai facă altceva, betonul trebuie lăsat să se consolideze, după acea se realizează hidroizolația, operație care merge repede, și apoi se poate turna primul strat de asfalt, stratul de binder și apoi stratul de uzură și se poate, în momentul respectiv, deschide circulația peste subpasaj, pe axa sud-nord, pe varianta finală, dar mai e nevoie de câteva luni până vom ajunge în acest stadiu. Oricum, la vară, eu consider că se va circula pe axa sud nord, pe varianta finală, iar varianta actuală, improvizată, care a fost extraordinar de utilă din decembrie până acum,  va fi desființată.”

- Advertisement -Transfer aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Urmăriți-ne!

13,691FaniÎmi place
501CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
39,800AbonațiAbonați-vă
Galla Events

TIMISUL DE IERI

Transport de marfă şi agrement pe Bega- TIMIŞUL DE IERI

Transportul de pasageri În 1869 pe canalul Bega se fac primele curse de pasageri. Timişoara devine astfel primul oraş din...