Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieÎn vară se va circula peste pasajul Michelangelo

În vară se va circula peste pasajul Michelangelo

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primarul Nicolae Robu a declarat astăzi că de lunea viitoare, 3 martie, vor reîncepe, oficial, lucrările la subpasajul Michelangelo. Edilul a explicat că pe parcursul iernii nu s-a putut lucra, chiar dacă au fost zile foarte frumoase din punct de vedere meteorologic, deoarece nu s-au putut face cu acuratețe previziuni meteorologice, dar și că pe perioada celor trei luni ale sezonului rece, muncitorii intră, obligatoriu, în șomaj tehnic.

„Lucrările de pasaj vor începe luni, vom da actul oficla de începere a lucrările pentru ziua de luni. În perioada de iarnă, în domeniul construcțiilor, lucrările se  întrerup oficial, din mai multe motive. Pe de o parte nu funcționează stațiile de beton și stațiile de asfalt și atunci o gamă importantă de lucrări nu pot fi efectuate. Pe de altă parte, există o uzanță ca pe perioada de iarnă personalul să fie în șomaj tehnic, iar firmele să-și primească niște bani de la un asigurator, nu cunosc detaliile mecanismului dar știu că funționează un asemenea mecanism. Chiar dacă au fost zile bune în care s-ar fi putut lucra, firmele au personalul în șomaj tehnic și nu au cum sp cheme sau cum să ceară întreruperea lucrărilor și reluarea lor, apoi după câteva zile cand e iar frig să ceară sistarea lucrărilor. Așa sunt lucrurile în domeniul construcțiilor, chiar dacă pentru noi ce care nu suntem în interior pare ciudat să vedem ca în zilele frumoase nu se lucrează”

Robu a descris și stadiul la care se află acum lucrările. Potrivit edilului, în câteva luni se va putea circula pe axa sud-nord, deoarece, în curând  va fi turnat betonul, și apoi se va face hidroizolația. Primarul a mai spus că  timp de 28 de zile nu se va mai lucra pe șantier deoarece atât timp este nevoie ca betonul să se consolideze.

„Lucrările sunt într-un stadiu avansat, acum s-a reușit postarea tuturor grinzilor care consituie planșeul, putem spune așadar că planșeul este în totalitate realizat în partea sa de bază, aceea care privește grinzile, este făcută și armarea deasupra grinzilor, o lucrare extrem de pretennțioasă și meticuloasă, urmează acum să se toarne betonul. Este și cofrat, totul este pregătit pentru turnarea betonului, și eu cred că într-o săptămână ar putea fi în întregime turnat betonul pe tot planșeul subpasajului, asta înseamnă pe o porțiune de 180 de metri lungime. După turnarea betonului, timp de 28 zile nu este permis să se mai facă altceva, betonul trebuie lăsat să se consolideze, după acea se realizează hidroizolația, operație care merge repede, și apoi se poate turna primul strat de asfalt, stratul de binder și apoi stratul de uzură și se poate, în momentul respectiv, deschide circulația peste subpasaj, pe axa sud-nord, pe varianta finală, dar mai e nevoie de câteva luni până vom ajunge în acest stadiu. Oricum, la vară, eu consider că se va circula pe axa sud nord, pe varianta finală, iar varianta actuală, improvizată, care a fost extraordinar de utilă din decembrie până acum,  va fi desființată.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Ruben Lațcău a semnat în numele lui Nicolae Robu un contract de dirigenție de șantier

Că useriștii au vise umede, ori de câte ori vine vorba despre Nicolae Robu,...