AcasăStiriEducatieNoul regulament şcolar: Elevii fiecărei școli vor purta un semn distinctiv, pentru...

Noul regulament şcolar: Elevii fiecărei școli vor purta un semn distinctiv, pentru mai multă siguranţă

Noul regulament prevede existenţa unei ”Comisii pentru prevenirea şi combaterea violenţei” în fiecare şcoală, care va adopta anual un ”Plan operaţional” al unităţii şcolare privind reducerea fenomenului violenţei în mediul şcolar. Aceasta va avea obligaţia de a colabora cu autorităţile administraţiei publice locale şi cu reprezentanţii Poliţiei şi Jandarmeriei pentru a creşte siguranţa în şcoală.

Potrivit regulamentului, în fiecare școală în parte se vor stabili condiţiile de acces pentru personal, elevi şi vizitatori.

În urma consultării Consiliului reprezentativ al părinţilor şi a Consiliului reprezentativ al elevilor, Consiliul profesoral din fiecare şcoală trebuie să stabilească pentru elevi cel puţin un semn distinctiv, cum ar fi: ecuson, uniformă, eşarfă sau altele asemenea. Aceste semne vor fi comunicate Poliţiei şi Jandarmieriei.

Regulamentul şcolar prevede si care sunt actele de violenţă care vor pedepsite atât timp cât vor fi petrecute în şcoli, de la violarea secretului corespondenţei (accesarea fără consimţământul persoanei a calculatorului, telefonului mobil etc.), discriminare, insulte şi ameninţări grave şi repetate şi lăsarea fără ajutor sau lăsarea fără ajutor prin omisiune de înştiinţare, la violenţe fizice. Mai mult decât atât, introducerea unor străini în incinta şcolii, alarma falsă, incendierea şi tentativă de incendiere, introducerea armelor în spaţiul şcolar, dar şi consumul sau traficul de alcool sau stupefiante în şcoală sunt considerate atentat la securitatea unităţii şcolare, anunță Mediafax.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente