Elevii din Variaş, EDUCAȚI de jandarmi pentru a preveni actele de violenţă şi consumul de droguri

- Advertisement -

Joi, 21 mai 2015, jandarmii timişoreni, împreună cu ofiţeri C.P.E.C.A. şi lucrătorii Postului de Poliţie, au participat la o întâlnire cu peste 100 de elevi ai Şcolii Gimnaziale din comuna Variaş, judeţul Timiş. Elevilor din clasele a VII-a şi a VIII-a le-au fost prezentate pe scurt şi pe înţelesul lor, aspecte privind prevenirea consumului de droguri, efectele acestuia din punct de vedere medical şi probleme care rezultă din cauza consumului de substanţe halucinogene.

Mulţi dintre elevi au descris diferitele forme ale violenţei, de la cea verbală şi până la cea fizică, percepută în ansamblu ca o manifestare la care recurg cei ce au astfel de exemple în familie, dar şi pe stradă, fie că sunt împinşi să acţioneze astfel de către persoane rău intenţionate. De altfel, una dintre problemele repetat puse în discuţie de către elevi a fost aceea că în viaţa de zi cu zi este dificil şi chiar periculos să iei atitudine împotriva celor care încearcă să inspire teamă celor din jur.

Reprezentanţii C.P.E.C.A. şi Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara au pus accentul în răspunsurile date îndeosebi pe rolul prevenirii unor astfel de manifestări, oferind totodată soluţii practice de răspuns în astfel de situaţii. Jandarmii au arătat că cea mai importantă armă de descurajare a unui astfel de comportament constă în alertarea în cel mai scurt timp posibil a forţelor de ordine, prin apelul unic de urgenţă.

Campania ”Şcoli în siguranţă” se desfăşoară în baza protocolului semnat de Gruparea de Jandarmi Mobilă Timişoara cu Centrul Regional de Prevenire şi Consiliere Antidrog Timişoara și vizează mai multe deplasări la instituţiile de învăţământ din judeţul Timiş, având ca grup-ţintă îndeosebi elevii din grupa de vârstă 10-19 ani. Activitatea desfăşurată are ca scop, creşterea gradului de siguranţă în unităţile de învăţământ, prevenirea delincvenţei juvenile şi reducerea riscului de victimizare în rândul minorilor.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Scrisoare deschisă domnului chestor Alin Petecel, șeful Inspectoratului de Poliție Timiș

Domnule chestor,  Ați dispus demararea cercetării interne la adresa agentului-șef...

Prof. dr. Dorel Săndesc, titularizat ca manager al Spitalului Județean Timișoara

Azi, cu începere de la ora 10, ca urmare...

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img