Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriO nouă înșelătorie pe Facebook generează 110.000 infectări de terminale on-line, în...

O nouă înșelătorie pe Facebook generează 110.000 infectări de terminale on-line, în doar 48 ore

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Înșelătoria functionează prezentând ceea ce pare a fi un videoclip pornografic care are în tag până la 20 din prietenii utilizatorului de Facebook vizat. La vizitarea paginii, clipul video va rula doar „primele secunde”. Un screenshot pe Gizmodo prezintă ceea ce se întâmplă de fapt pe computerele Windows: apare o imagine „jumătate decodificată” și un mesaj de eroare care anunță: „Din păcate, clipul video nu poate fi deschis. Trebuie să actualizați Adobe Flash Player. Vă rugăm să porniți InstallFlashPlayer.exe iar după ce instalarea este completă să încercați din nou!.

Desigur, descărcarea codului nu rezolvă problema redării clipului, infectând în schimb computerul cu un troian, care va continua ciclul, etichetând mai departe prietenii utilizatorului afectat în videoclipuri partajate. Interesant, este faptul că înșelătoria este capabilă să detecteze platforma și dispozitivul utilizatorului vizat și să îl direcționeze către un link-ul malware potrivit. Neowin raportează că se poate distribui astfel malware pe ”telefoane Android, PC-uri, console PlayStation, televizoare, mașini inteligente și playere multimedia”.

O anchetă inițială a codulul malware-ului relevă că acesta este capabil inclusive să deturneze apoi secvențele de taste apăsate și acțiuni ale mouse-ului utilizatorului.

Utilizatorii de software de securitate ar trebui să fie protejați în fața acestui cod malware, pe care ESET îl detecteaza ca Win32 / ExtenBro.AK.

Un purtator de cuvânt al Facebook a declarant pe marginea acestui subiect că ”noi folosim o serie de sisteme automatizate pentru a identifica link-urile potențial dăunătoare și pentru a le opri răspândirea. În acest caz, suntem conștienți de aceste variații de coduri malware, care sunt de obicei găzduite ca extensii de browser și distribuite folosind link-uri pe site-uri de social media. Blocăm permanent link-urile către aceste escrocherii, oferind opțiuni de curațare și derulând în plus măsuri suplimentare pentru a ne asigura că utilizatorii continuă să aibă o experiență sigură pe Facebook”, scrie eset.ro.

Foto:pcmag.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Allview dezvaluie noi detalii despre viitoarea serie de smartphone-uri romanesti – X6

După participarea la MWC 2019, unde a prezentat viitorul flagship X6 Xtreme, Allview, brandul...

iPhone XR – cel mai nou terminal Apple, disponibil in Romania

Cea mai mare rețea Apple Premium Reseller din Europa Centrală și de Est, a...