U.S.L. se opune majorării alocaţiei copiilor, după ce PP-DD a cerut creşterea acesteia până la 200 de lei

Date:

Avizul negativ este consultativ, urmând ca proiectul legislativ să fie avizat la fond în cadrul Comisiei pentru muncă şi protecţie socială.

În ceea ce priveşte votul de marţi, parlamentarii PP-DD Liliana Mincă şi Ştefan Dalcă au votat pentru avizarea propunerii legislative. Deputatul Gheorghe Firczak, reprezentantul minorităţilor etnice, şi deputatul U.D.M.R. Zsolt Molnar s-au abţinut, iar parlamentarii U.S.L. Gabriela Podaşcă – vicepreşedinte al comisiei şi Vlad Marcoci – secretar au votat negativ.

„Având în vedere că propunerea legislativă aparţine grupului parlamentar al PP-DD, este evident faptul că avizul negativ acordat de deputaţii U.S.L. reprezintă un vot politic, împotriva intereselor acestui popor, chiar dacă legea propusă este bună şi nu a fost gândită doar pentru copiii din familiile mov PP-DD. Iniţiatorii legii au propus majorarea alocaţiei pentru toţi copiii, fără nicio interpretare sau abordare politică” se arată într-un comunicat de presă emis de Partidul Poporului – Dan Diaconescu.

”Noi, reprezentanţii PP-DD, continuăm să corijăm legislaţia de până acum, astfel încât să le redăm speranţa de viaţă şi optimismul categoriilor sociale defavorizate, copiilor şi pensionarilor. Aşa am încercat şi cu acest proiect de lege în care am precizat exact şi sursa de finanţare. Este greu de înţeles votul U.S.L. împotriva dreptului la normalitate a milioane de copii din ţară. Avem convingerea că toţi colegii din comisia de muncă vor avea o altă atitudine şi vor repara decizia luată la comandă politică”, a declarat Liliana Mincă, deputat PP-DD, preşedintele Comisiei pentru egalitate de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor.

La lucrările comisiei a participat şi Simona Allice Man, preşedintele PP-DD, care a susţinut permanent punctul de vedere promovat de Liliana Mincă, condamnând totodată abordarea majorităţii parlamentare.

 

 

Foto:cotidianul.ro

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare