Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Otrava din mâncarea de Sărbători. Vezi cum să-ţi prepari sarmalele şi cum să scapi de calorii

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
80,000FaniÎmi place
587CititoriConectați-vă
1,105CititoriConectați-vă
194CititoriConectați-vă
50,056AbonațiAbonați-vă

Otrava din mâncarea de Sărbători. Vezi cum să-ţi prepari sarmalele şi cum să scapi de calorii 1Apropierea Sărbătorilor de Iarnă cu paşi repezi, l-au determinat pe medicul Gheorghe Mencinicopschi să dezvăluie mici secrete pentru ca masa de Crăciun şi Revelion să nu fie o bombă alimentară. Doctorul recomandă sărmăluţe dietetice în care să punem carne de pui şi porc şi să facem multă mişcare.

Doctorul Gheorghe Mencinicopschi recomandă, ca, pentru masa de Sărbători, să optăm pentru varianta în care cumpărăm noi materiile, să găsim nişte reţete şi moduri de preparare dietetice, dar nu mai puţin savuroase.

Este bine să ne prindă Sărbătorile odihniţi. „Când mănânci obosit şi mâncarea bună cade greu”, spune doctorul.

În perioada Sărbătorilor de iarnă, mulţi oameni ajung de urgenţă la spital din cauza indigestiilor sau din cauza consumului excesiv de alcool.

„Este bine să mâncăm în spaţii aerisite, în atmosferă destinsă, să nu facem un exces de băuturi alcoolice. Acum există marele pericol ca mâncarea foarte grasă, astea sunt felurile de mâncare specifice Sărbătorilor de Iarnă, stropită cu foarte mult alcool, să ducă de la simple indigestii până la pancreatite acute. Este nevoie de cât mai multă mişcare şi de cât mai multe şi mai mari pauze între felurile de mâncare. Aşa vom reuşi să ardem o parte din caloriile acumulate. Efectul metabolic va fi unul pozitiv”, a spus Mencinicopschi la România TV.

Cum preparăm sarmalele

Doctorul Gheorghe Mencinicopschi recomandă să preparăm, de Sărbători, sarmăluţe dietetice în care să punem carne de pui şi porc, mai multă verdeaţă, păsat, un orez integral sau o spărtură de grâu.

De asemenea, doctorul spune că nu trebuie să renunţăm la carnaţi, dar putem mixa o carne mai grasă cu o carne mai uşoară şi dietetică. În plus, Mencinicopschi recomandă ca peştele să stea pe masa de Crăciun şi de Revelion.

Masa de Sărbători este bine s-o începem cu o salată verde, preparată cu ulei de masline şi zeamă de portocale. Doctorul spune că această salată va pregăti tubul digestiv pentru acele mâncăruri grele.

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare