Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Otrava din mâncarea de Sărbători. Vezi cum să-ţi prepari sarmalele şi cum să scapi de calorii

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Otrava din mâncarea de Sărbători. Vezi cum să-ţi prepari sarmalele şi cum să scapi de calorii 1Apropierea Sărbătorilor de Iarnă cu paşi repezi, l-au determinat pe medicul Gheorghe Mencinicopschi să dezvăluie mici secrete pentru ca masa de Crăciun şi Revelion să nu fie o bombă alimentară. Doctorul recomandă sărmăluţe dietetice în care să punem carne de pui şi porc şi să facem multă mişcare.

Doctorul Gheorghe Mencinicopschi recomandă, ca, pentru masa de Sărbători, să optăm pentru varianta în care cumpărăm noi materiile, să găsim nişte reţete şi moduri de preparare dietetice, dar nu mai puţin savuroase.

Este bine să ne prindă Sărbătorile odihniţi. „Când mănânci obosit şi mâncarea bună cade greu”, spune doctorul.

În perioada Sărbătorilor de iarnă, mulţi oameni ajung de urgenţă la spital din cauza indigestiilor sau din cauza consumului excesiv de alcool.

„Este bine să mâncăm în spaţii aerisite, în atmosferă destinsă, să nu facem un exces de băuturi alcoolice. Acum există marele pericol ca mâncarea foarte grasă, astea sunt felurile de mâncare specifice Sărbătorilor de Iarnă, stropită cu foarte mult alcool, să ducă de la simple indigestii până la pancreatite acute. Este nevoie de cât mai multă mişcare şi de cât mai multe şi mai mari pauze între felurile de mâncare. Aşa vom reuşi să ardem o parte din caloriile acumulate. Efectul metabolic va fi unul pozitiv”, a spus Mencinicopschi la România TV.

Cum preparăm sarmalele

Doctorul Gheorghe Mencinicopschi recomandă să preparăm, de Sărbători, sarmăluţe dietetice în care să punem carne de pui şi porc, mai multă verdeaţă, păsat, un orez integral sau o spărtură de grâu.

De asemenea, doctorul spune că nu trebuie să renunţăm la carnaţi, dar putem mixa o carne mai grasă cu o carne mai uşoară şi dietetică. În plus, Mencinicopschi recomandă ca peştele să stea pe masa de Crăciun şi de Revelion.

Masa de Sărbători este bine s-o începem cu o salată verde, preparată cu ulei de masline şi zeamă de portocale. Doctorul spune că această salată va pregăti tubul digestiv pentru acele mâncăruri grele.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore