Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Meciuri din Campionatul European de fotbal din 2020 s-ar putea juca şi la Timişoara? EURO va fi în toată Europa

- Advertisement -

Meciuri din Campionatul European de fotbal din 2020 s-ar putea juca şi la Timişoara? EURO va fi în toată Europa 1Comitetul Executiv al UEFA a optat, joi, pentru un Campionat European 2020 ce se va disputa în oraşe din mai multe ţări, a anunţat secretarul general Gianni Infantino. Oraşele a căror stadiuane vor găzdui competiţia continentală vor fi alese în primăvara anului 2014, an până în care autorităţile locale din Timişoara au timp să înceapă construcţia noului stadion pentru Poli.

„Nu pot să spun câte oraşe şi câte ţări vor fi. Dacă proiectul va fi gata în ianuarie, va fi aprobat atunci, dacă nu, acest lucru se va întâmpla la Comitetul Executiv din 23 martie. Apoi, va mai dura un an. Oraşele vor fi alese în primăvara anului 2014, cu şase ani înainte de turneu”, a spus secretarul general al UEFA.„Va fi un EURO pentru Europa. Campionatul European din 2020 va avea loc în oraşe diferite din întreaga Europă”, a adăugat acesta.

Pe data de 7 noiembrie, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat că a trimis o scrisoare de intenţie către forul european prin care solicita ca Bucureştiul să găzduiască, alături de alte 12 oraşe din Europa, meciuri de la Euro 2020, an în care se vor împlini 60 de ani de la înfiinţarea competiţiei.

În afara Bucureştiului alte oraşe din România beneficiază deja de arene de cinci stele, aici numărându-se Clujul (Cluj Arena, 30.020 locuri) şi Ploieştiul (Stadionul Ilie Oană, 15.500 locuri), însă, cele două arene beneficiază de o capacitate redusă ceea ce nu le-ar avantaja pentru găzduirea de meciuri ale EURO 2020. Din spate poate veni Timişoara, autorităţile de pe Bega readucând în discuţie ideea construirii unei noi arene, dar numai după ce Poli va promova în prima ligă, lucru realizabil chiar în vara anului următor. Arena ar urma să fie ridicată în circa un an şi va beneficia de 40.000 de locuri, conform spuselor lui Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

„Acesta este singurul proiect din platforma electorală pe care nu l-am abordat încă, construirea noului stadion în Timişoara, dar nu am făcut-o încă pentru că nu pot iniţia un proiect de construire a unui stadion atâta timp cât nu am argumente. Nu pot ca primar al Timişoarei să fac un stadion de 40.000 de locuri dacă nu avem o echipă valoroasă. Dacă promovăm anul viitor în Liga I, ceea ce sper din tot sufletul, vom iniţia şi acest proiect” a declarat Robu la conferinţa de presă de vineri, primarul municipiului de pe Bega adăugând că perioada deexecutare a noii arene va fi de circa un an de zile.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore