Parcare supraetajată, ca ”afară”, la Timișoara! Va avea 5 etaje și se construiește în spatele magazinului Bega, pe banii Primăriei

0
767

Supărați pe faptul că nimeni nu vrea să cosntruiască o parcare în parteneriat cu Primăria, în zona centrală a Timișoarei, municipalitatea a dat undă verde ridicării acesteia pe bani proprii. Chiar dacă autoritățile locale au scos la licitație de două ori acest proiect, nici măcar o firmă nu și-a manifestat interesul pentru a ridica parcarea care va avea cinci etaje și va adăposti circa 500 de de mașini, motiv pentru care, în ultima ședință de plen care a avut loc pe parcursul acestei săptămâni, consilierii locali au votat ”pentru” construirea acesteia din venituri de la bugetul local.

“În urma demersurilor efectuate în vederea realizării parcării supraterane nu s-a prezentat niciun investitor, se impune realizarea parcării din fonduri locale, ținând cont de lipsa locurilor de parcare din zona centrală”, scrie în referatul anexat proiectului de hotărâre.

În plenul Consiliului Local Timișoara, marți s-a votat demararea unui studiu de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru realizarea parcării supraterane pe terenul din Piața Foch Ferdinand, urmând ca aceasta să acopere 1.852 de metri pătrați.

”Proiectul vizează retragerea concesiunii. Facem diligențele pentru a construi o parcare supraterană fără să așteptăm după investitorii care nu mai apar”, le-a transmis Nicolae Robu consilierilor locali, înainte de a supune la vot acest proiect, proiect votat în unanimitate.

”Așa cum am susținut de mai multă vreme, sunt convins că decizia de a construi pe bani de la bugetul local parcarea supraetajată din spatele magazinului Bega este o decizie bună. Practic, administrația poate da un etalon de standard al serviciilor și de tarif pentru viitoare parcări ale orașului. Sunt absolut convins ca investitorii nu vor întârzia să apară atunci când cadrul de funcționare al acestor parcari va fi clar definit. De asemenea, trebuie lucrat și la modul de gestionare al sistemului de parcare în Timișoara. Este obligatoriu, așa cum se întâmplă în toate marile orașe ca parcarea pe străzi, în zona centrală, să fie limitată ca timp și la un preț care să se bazeze și pe raportul între cerere și ofertă, iar parcările supraterane/subterane să poată fi accesate și pe bază de abonamente. Însă, fără construcția unui număr suficient de locuri de parcare în jurul zonei pietonale centrale, această zonă nu va deveni nicodată ceea ce ne dorim, va fi greu accesibilă și timișorenii vor prefera să se înghesuie în centrele comerciale” a explicat consilierul local Ștefan Sandu.

Foto:skyscrapercity.com

Spune-ţi opinia civilizat!