Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Patrick Pascotă câștigă o nouă etapă la ”viteză”. Puștiul poate deveni CAMPION NATIONAL la două probe!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
29.9 ° C
30.1 °
29 °
41 %
4.1kmh
0 %
vin
32 °
sâm
33 °
Dum
21 °
lun
26 °
mar
28 °

Campionatul Național de Viteză dedicat micilor motociclisti și-a desfășurat weekend-ul trecut cea de-a doua etapă, la Arad. Fiul multiplului campion național și al Europei de Est, Ionel Pascotă, Patrick s-a impus în calificări, reușind să plece în cursa oficială de pe prima poziție a grilei.

Mult mai obișnuit pe circuitul de motocros până în acest an, Patrick dovedește că abilitățile sale sportive nu-l împiedică ”să-i dea gaz”, ceea ce a făcut și în weekend. Mezinul familiei Pascotă a reușit să se impună în cursă, câștgând cea de-a doua etapă consecutivă.

Sunt foarte bucuros pentru Patrick și mândru de el pentru că reușește să obțină rezultate atât la motocros cât și la viteză. Ne dorim o premieră pentru Timișoara, ca un sportiv junior să devină campion național la o clasa de motociclism viteză și totodată la motocros, acolo unde ocupă prima poziție a clasamentului în campionat, în acest moment, la clasa de 50 de centrimetri cubi. În general, clasele mici de la motocros, mai ales la copii, sunt câștigate de sportivi legitimati la cluburile foarte mari, care au multe trasee de motocros la dispoziție, pentru a se putea antrena”, a declarat Ionel Pascotă, după încheierea cursei.

Ceea ce este și mai important pentru piticul de nici opt ani, este faptul că în cazul în care Patrick reușeste să-și mai adjudece încă una dintre cele două etape rămase din calendarul Campionatului Național de Viteză (una la Bacău și cealaltă la București), cel mai mic motociclist Pascotă calcă pe urmele tatălui său și devine campion național. Ar fi o premieră, ca un timișorean să câștige acest titlul, la clasa de juniori III. Mai mult decât atât, ”fenomenul” Patrick are toate șansele să-și adjudece titlul și la ”motocros”, acolo unde conduce in clasamentul general la clasa 50 cmc.

În cursa din weekend, pe locul doi a sosit Daniel Babescu (Taifun Racing), în timp ce locul trei a fost adjudecat de Szabo Alexandru, pilot care a reprezentat clubul Steaua General Turbo Honda București.

Cel mai titrat motociclist pe care l-a dat Banatul țării noastre are în plan organizarea unei etape naționale de motocros chiar aici, în apropiere de Timișoara. ”Vreau să organizăm în luna septembrie o etapă de Campionat Național de Motocros la Șag, sau, dacă acolo nu se poate, la Lugoj, în funcție de posibilități”, a mai spus Ionel Pascotă.

Pentru Patrick următoarea cursă va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, pe circuitul Teodor Park de la Ianova. Aceasta face parte din Campionatul Regional de Motocros, organizat sub egida Federației Române de Motociclism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare