Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațiePe strada pietonală Mărășești nu vor fi plantați copaci, dar vor fi...

Pe strada pietonală Mărășești nu vor fi plantați copaci, dar vor fi amenajate terase și amplasate statuete. Vezi planul primarului!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Zilele trecute, un grup de timișoreni au creat o pagină de Facebook prin care cereau ca pe strada pietonală Mărășești să fie plantați copaci, la fel ca în orașele europene. Inițiativa a fost apreciată de peste 1000 de timișoreni. Întrebat astăzi de jurnaliști ce părere are, edilul a explicat că municipalitatea nu va planta copaci deoarece strada este prea îngustă, iar arborii nu ar avea loc. Robu a declarat că, la un moment dat, vor fi adăugate mai multe elemente de mobilier stradal, arbuști în ghiveci, jardiniere și chiar statuete.

„Putem să echipăm mai bine strada Mărăşeşti cu mobilier stradal, cu jardiniere, pot să fie anumiţi arbuşti în ghivece, statuete, lucruri obişnuite pentru astfel de străzi, dar nu este un loc să se potrivească copaci. Există statuete pentru mobilier stradal, ceva valoros, nu sunt eu cel care să le descrie, dar am văzut, sunt locuri care trebuie să suscite atenţia. Eu pregătesc ceva pentru pietonală, chiar astăzi o să merg să văd, dacă am timp, nu statuete, o să fie cu totul altceva, dar nu dezvălui până când nu decidem dacă merită să punem ceva acolo. Arbori nu, pentru că nu se potriveşte, haideţi să ne uităm cum e pe alte străzi. Pe străzi pietonale mai largi poţi să ai şi arbori, dar strada Mărăşeşti este una îngustă. Nu venim numai cu dogme: trebuie să avem arbori! Nu trebuie să avem arbori decât acolo unde se potrivesc”, a explicat Robu.

Deși nu dorește plantarea unor copaci, edilul a mărturisit că nu este mulțumit de cum arată pietonala și că se vor aduce, pe parcurs, modificări. Astfel, Primăria dorește ca asfaltul să fie înlocuit cu pavaj, iar pe margini să fie amenajate terase. Mai mult, clădirile în care activează acum spitale, și sedii de activități militare, vor fi transformate în magazine.

„Sunt mulţumit până la un punct de aspectul străzii. Sunt mulţumit că Timişoara are o stradă în plus pentru promenadă, o stradă unde copiii se dau cu rolele şi alte lucruri de genul acesta şi unde putem avea din nou terase şi putem petrece timpul liber într-un ambient plăcut, dar această stradă a fost amenajate într-un timp foarte scurt, fără investiţii speciale, ci pur şi simplu pe fonduri care ar fi trebuit să fie folosite pentru reabilitarea trotuarelor şi carosabilului. În loc să reparăm trotuarele şi carosabilul am turnat asfalt din zid în zid. Va veni momentul când, evident, şi această stradă va fi pavată, va veni momentul în care ea va fi animată mult mai mult ca acum, cu activităţi comerciale, pentru că nu e firesc să rămână acolo, la nesfârşit, spitale, clinici, sedii de activităţi militare”, a încheiat edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Ruben Lațcău a semnat în numele lui Nicolae Robu un contract de dirigenție de șantier

Că useriștii au vise umede, ori de câte ori vine vorba despre Nicolae Robu,...