IMG_2137

Azi, 09 aprilie, în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de Judecătoria Sînnicolau Mare, poliţiştii de investigaţii criminale au descins la şase adrese din oraş, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea mai multor furturi din locuinţe. Polițiștii îi supectează pe cei șase bărbați cu vârste între 19 şi 38 de ani, toţi din Sânnicolau Mare, că în perioada iulie 2013-martie 2014 ar fi pătruns în cinci locuinţe, prin forţarea uşii de acces sau a ferestrei, iar din interior ar fi sustras diferite bunuri, producând un prejudiciu în valoare totală de peste  5000 de lei.

În urma percheziţiilor, de la locuinţele persoanelor în cauză, poliţiştii au ridicat mai multe bunuri (telefoane mobile, bijuterii, bormaşini, truse de scule, veselă, seturi de electrozi şi articole vestimentare) susceptibile a fi provenite din furturi. Poliţiştii continuă cercetările, sub aspectul  săvârşirii infracţiunii de furt calificat, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bărbaţilor.

Pentru a preveni furturile din locuințe, polițiștii recomandă:

-La plecarea de la domiciliu, închideţi bine toate căile de acces în locuinţă! Păstraţi cheia în permanenţă asupra dumneavoastră!

-În cazul în care aţi pierdut o cheie, înlocuiţi imediat încuietoarea sau lacătul; acest lucru este recomandat şi în cazurile de schimb de locuinţă!

-Nu ţineţi sume mari de bani şi bijuterii în casă, neasigurate!

-Notaţi seriile aparaturii electronice deţinute, astfel încât să puteţi sprijini Poliţia în cazul furtului!

-Montaţi încuietori rezistente, care au sistemul de prindere în interior la toate căile de acces (ferestre, guri de aerisire, uşi de balcon şi de intrare în locuinţă)!

-Dacă alegeţi să montaţi un sistem de alarmare în interiorul locuinţei dumneavoastră, contactaţi firme specializate în acest domeniu!

-Atunci când sunteţi plecaţi de acasă pentru o perioada de timp mai îndelungată, rugaţi un vecin să supravegheze periodic perimetrul locuinţei şi curţii dumneavoastră!

-Ferestrele locuinţelor trebuie să fie sigure faţă de o eventuală tentativă de escaladare din exterior!

-În situaţia în care cheile de la uşa de acces v-au fost sustrase, schimbaţi de urgenţă sistemele de asigurare! Nu lăsaţi cheile apartamentului sub preş sau în cutia poştală!

-Evitaţi găzduirea persoanelor despre care nu aveţi date concrete şi verificate!

-Nu lăsaţi bilete în uşă prin care anunţaţi absenţa de la domiciliu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.