ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Sub cupola M.A.I! Deținutul Alin Morcocian susține că, aflat în arest preventiv, agentul-șef Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale i-a facilitat o partidă de sex, chiar în sediul Poliției Municipiului Timișoara

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Înainte de toate, așa cum știu toți infractorii din spațiul danubiano-carpato-pontic, nu e niciun secret faptul că, de-a lungul timpului, polițiștii de Judiciar au preluat din veleitățile și aptitudinile precupeților: cumpără ieftin și revând mai scump! Adevărul e că a apus cam demult vremea în care cei certați cu legea mai mergeau după fenta unui cartuș de țigări sau se vindeau ieftin pe cartele telefonice, ca să ia în cârcă și alte fapte penale cu autori necunoscuți, pe principiul contopirii pedepselor.

Așa era și IPJ Timiș fericit că dădea bine-n cifre și statistici, la capitolul dosare rezolvate cu succes! Acum, ambele tabere, atât hoții, cât și vardiștii, s-au mai deșteptat. Ultimii au diversificat ofertele, tocmai pentru că primii au ridicat ștacheta la negocieri interne!

Și povestea timișoreanului Alin Morcocian a început în vara anului 2021, mai exact pe data de 5 august când cunoscutul infractor de drept comun, într-un moment de euforie și sevraj, a intrat în sediul unei societăți comerciale, situat chiar în centrul orașului. Evident, nepoftit și prin efracție!

Cert e că hoțul, în căutare de bani pentru droguri sintetice, nu a plecat de-acolo cu mâna goală ci cu o serie de bunuri, pe care le-a împrumutat… pe termen nelimitat. Dincolo de mărunțișuri, care i-ar fi asigurat un câștig imediat pe piața neagră a bunurilor furate, Morcocian a mai sustras și un alt obiect, fără să-i realizeze valoarea, la momentul spargerii! Mai exact, un dispozitiv electronic despre care, initial, a crezut că reprezintă o baterie externă de laptop!

Abia ulterior, când Alin Morcocian a fost identificat de IPJ Timiș ca autor al furtului și după ce, fără nicio exagerare, toată Timișoara s-a pus în mișcare, hoțul a realizat ce avea… în portofoliu: un hard extern cu date importante și sensibile! Și spărgătorul a pătruns tainele jafului, nu pentru că l-ar fi ajutat prea mult orientarea în teren sau școala, ci pentru că, exact în ziua spargerii, se transformase în cea mai căutată vedetă locală!

Atât de râvnită, încât toți taximetriștii din orașul de pe Bega, prin dispecerate, au primit numele și fotografia lui, pe toate terminalele mobile. Evident, pe ușa din dos a sistemului polițienesc, de parcă Alin Morcocian ar fi fost vreun pedofil feroce, vreun criminal periculos sau vreun evadat din Penitenciarul ”Popa Șapcă”.

Bineînțeles că, așa cum rezultă din probe certe, la scurt timp, hoțul s-a lămurit de ce intrase, cu atâta repeziciune și fără să vrea, în categoria populară de… most wanted! Și răspunsul i-a venit de la fratele său, Emanuel Morcocian, care fusese vizitat, la vreo două ore de la spargere, la adresa sa de domiciliu de pe strada Constantin Brâncoveanu, de către un taximetrist de la firma Tudo.

Un personaj care i-a adus la cunoștință că proprietarul de drept al hardului extern, un cunoscut om de afaceri timișorean, a pus o recompensă de 5000 euro pe capul acrobatului Alin Morcocian și, evident, pe recuperarea jucăriei electronice, în stare funcțională! Absolut, ca-n filme!

Vizită intimă

De aici, povestea s-a complicat și mai tare! Deși, între timp, până la lăsarea serii, în aceeași zi de 5 august 2021, tocmai ca să-și ia belelele de pe cap, Alin Morcocian a predat hardul extern, pe care-l furase cu câteva ore înainte, taximetristului de la Tudo. Chiar și așa, în seara respectivă, undeva în jurul orei 23, hoțul povestește că peste el și familia lui au intrat, în casă, doi polițiști și alți doi rromi: ”Au pătruns peste noi în locuință dl. Raoul Iacob și cu un alt coleg de-al lui, însoțit de doi țigani, Pardalian și un fiu de-al lui, unul boxer, care face și ceva lupte în cușcă. M-au luat la bătaie și pe mine și pe cei doi copii minori. Eu am reușit să fug și să mă ascund în fundul curții. Mi-au dat numai la față… îmi tot cereau să predau bunurile furate”.

Tot Morcocian a povestit, deși la ora actuală își ispășește pedeapsa pentru furt în Penitenciarul Arad, că după ce i-au aplicat corecția fizică la el în curte, agentul-șef Raoul Iacob l-a încătușat și l-a băgat cu forța în mașina rromului Pardalian, care l-a transportat la domiciliul său: ”Acolo, toți patru, m-au pus în genunchi, încătușat. M-au bătut iar și mi-au dat înjoseală. Dl. Raoul Iacob m-a pus să-i șterg papucii de căcat, motivând că a dat pe ei sute de euro și că i-a murdărit, în timp ce mă alerga pe mine. I-am șters cu iarbă, până a venit o țigancă și mi-a dat o cârpă…”. Ulterior, hoțul, rupt cu bătaia, nu a fost dus la spital, ci băgat direct în arestul IPJ Timiș.

Abia a doua zi dimineață, Alin Morcocian a fost văzut de un cadru medical, care i-a și constatat leziunile cauzate prin lovire. Tot atunci, pe data de 6 august 2021, spărgătorul a înaintat o plângere care conducerea Inspectoratului de Poliție Timiș, în care s-a plâns de comportamentul abuziv al celor doi angajați ai MAI, în frunte cu agentul-șef Raoul Iacob de ls Biroul de Investigații Criminale.

Evident, la pachet cu toată tărășenia și tovărășia dintre polițiști și familia țiganului Pardalian: ”A venit o doamnă de la ei de la Interne și m-a chestionat, ca urmare a plângerii mele. Nu știu ce s-a întâmplat, după. Oricum, acolo la dosar e și certificatul meu medico-legal…”.

Oricum, de departe, chestiunea cea mai savuroasă, abia acum intră în scenă căci, conform declarației lui Alin Morcocian, evenimentele s-au derulat exact în felul următor: ”La un moment dat, după ce am fost audiat de doamna de la Interne, polițistul Raoul Iacob m-a scos din arestul de la IPJ Timiș și m-a rugat să-mi retrag plângerea împotriva lui, că-i fac probleme. A zis că-mi dă țigări, bani și eu mai știu ce. Am refuzat! I-am zis să o aducă pe nevastă-mea, că eram pe acolo de luni de zile, după care revin asupra declarației mele, pe care am dat-o împotriva lui. Mi-a dat telefonul lui și am sunat-o pe concubina mea, Lola, care a și venit acolo, la sediul Poliției municipiului Timișoara, la ultimul etaj…”

Și Alin Morcocian a povestit că, în fapt, negocierea lui cu agentul-șef Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale nu fost dusă pentru o oră de socializare cu soția și nici pentru vreun tete-a-tete cu consoarta, în care să se dezbată viitorul relației și al familiei! Mai exact, totul a fost, de la bun început, o adevărată vizită matrimonială!

Una chiar în incinta Poliției municipiului Timișoara, exact în vizuina celor de la B.I.C, care s-a lăsat, conform declarațiilor deținutului, cu o oră de sex… de neuitat! O partidă intimă și intensă, fără martori dar pe deplin protejată și în maximă siguranță, atâta timp cât tot filmul de dragoste, plin de scene fierbinți, a fost turnat într-o incintă a Ministerului Administrației și Internelor din România!

Vise umede

Așa cum se știe, azi, Alin Morcocian își ispășește pedeapsa pentru furt, în Penitenciarul Arad. Între timp, în urmă cu circa două săptămâni, din cauza agentului-șef Raoul Iacob, deținutul a făcut și o vizită la Timișoara de circa 3 ore, în fața procurorului. O excursie în timpul căreia a confirmat toate cele de mai sus și mai mult decât atât!

De precizat că, în ultima lună, în fața magistratului de caz, menit să deslușească meandrele concretului din cariera subofițerului de la Biroul de Investigații Criminale, dar și a comisarului-șef Grațiana Tănase de la Control Intern din IPJ Timiș, s-au perindat zeci de persoane care au avut de a face cu apucăturile angajatului MAI.

Adevărul e că, așa cum rezultă din informații, declarații interesante sunt așteptate și în această săptămână, unele care să confirme probe sosite pe adresa IPJ Timiș de la țigani din toată Europa. Până atunci, vizavi de povestea lui Alin Morcocian, câteva chestiuni sunt de lămurit.

În primul rând că taximetristul, care a venit cu vestea recompensei de 5000 de euro pentru recuperarea hardului extern, a fost identificat de voceatimisului.ro. Și omul a confirmat povestea, mai puțin faptul că banii, din premiul pus pe capul hoțului, ar fi ajuns la el!

Mai mult, Emanuel Morcocian, a recunoscut că fosta concubină a fratelui său, Lola, despre care s-a stabilit că se numește Ecaterina Jivco, s-a văzut cu Alin Morcocian chiar în sediul Poliției Municipiului Timișoara, într-un birou: ”Sunt sigur că așa a fost. Nu minte! Tot ce v-a zis este adevărat. Și cu bătaia, și cu umilința și cu Lola. Când era cu ea, singur într-o camera de la Poliție, m-a sunat cu apel video de pe telefonul ei. Știu exact ce am văzut cu ochii mei…”.

În schimb, fosta iubită a lui Alin Morcocian, actualmente, aflată în brațele unui alt rrom, nu-și mai aduce aminte cu exactitate cum s-a derulat întâlnirea cu ex-concubinul ei, în cartierul IPJ Timiș. Poate și pentru că, azi, Ecaterina Jivco (Lola) împarte același număr de telefon cu actualul partener de viață…

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore