Plata taxei pentru terasele din Centrul Istoric NU este OBLIGATORIE! Ce spune Codul Fiscal? VIDEO

- Advertisement -

Primarul Robu este acuzat, indirect, de opoziția din Consiliul Local că minte de îngheață apele și că se ascunde în spatele unei legi. Președintele PSD Timișoara a explicat vineri că o mare parte dintre administratorii teraselor amplasate în Centrul Istoric și deschise deja chiar dacă lucrările nu au fost finalizate încă, au avut şi au foarte mult de suferit. ”Există acest șantier care durează de atâta timp și care unora le-a creat probleme grave gen insolvenţă sau faliment. Li s-a dat aprobarea să-şi amplaseze aceste terase, iar acum li s-a cerut plata taxei de amplasare. Domnul primar a declarat că ar vrea să-i ajute, dar îl obstrucţionează Codul Fiscal. Articolul 283 din Codul Fiscal se referă la alte taxe locale și spune: consiliile locale pot institui taxă pentru utilizarea domeniului public. Din ceea ce cunosc, din punct de vedere juridic, ne aflăm în faţa unei dispoziţii permisive a Codului Fiscal, deci consiliile locale POT institui aceste taxe”, a explicat Răducanu, care punctează că nu este obligatorie taxarea administratorilor teraselor aflate pe șantier.

Răducanu precizează că în situația în care nu se vrea sau nu se poate schimba Hotărârea de Consiliu Local care taxează acest gen de activitate pentru ca proprietarii de terase să nu mai fie obligați să scoată banii din buzunar, deși legea o permite, primarul Timișoarei greșește grav când susține că el își dorește să-i ajute. ”Să dai vina pe Codul Fiscal că nu-ţi permite să îi ajuţi pe aceşti oameni, până este gata zona respectivă, mi se pare o greşeală. Codul Fiscal conţine o dispoziţie permisivă, nu onerativă, care obligă la ceva. Dă posibilitatea consiliilor locale să stabilească această taxă. Se poate găsi o soluţie pentru ca acei oameni să-şi desfăşoare activitatea. Niciunul dintre proprietarii acestor spaţii nu au fost exoneraţi de plata chiriei pe perioada cât au avut de suferit”, a precizat Răducanu.

Președinte PSD Timișoara susține că există posibilitate ca pe o perioadă determinată să se renunța la taxarea administratorilor de terase din zona de șantier, urmând ca alături de colegii săi care sunt consilieri locali să facă o propunere de modificare a HCL-ului. ”Am discutat cu consilierii locali şi vom veni cu o propunere în consiliul local”, a conchis Răducanu.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=1mEkR5wf5U4&feature=youtu.be]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare