Pompierii timişeni au o „jucărie” nouă. Vezi ce poate şi cât a costat prima amfibie din curtea I.S.U. Timiş

Date:

Zăpada şi gheaţa, noroiul sau alunecări de teren, inundaţii sau pante înclinate – nici una dintre acestea nu vor mai prezenta un risc de acces pentru pompierii militari. Noul vehicul intrat în posesia acestora fiind amfibie şi este prevazut cu şenile pentru zăpadă şi gheaţă; dispune de cuplarea la toate cele 8 roţi de 25 de inch, conferindu-i putere marită la deplasarea pe teren accidentat sau pe noroi; nu în ultimul rând, prin ataşarea unui motor de 9.9 CP şi îndepartarea şenilelor, amfibia se poate deplasa cu uşurinţă prin apă.

Acest vehicul de teren pe 8 roţi este echipat cu motor de 748cmc şi se caracterizează printr-o excelentă economie de carburant (doar 3 l/oră), pornire de încredere la temperaturi scăzute şi performanţe constante la mare altitudine. Este prevăzută cu perete anti-foc şi pardoseala uşor de deschis. Are o capacitate de transport de patru locuri şi o targă pentru transportul vicitmei.

Pompierii timişeni vor avea astfel posibilitatea de a interveni operativ în locuri izolate, cu arie de acces limitată, în care autospecialele din dotarea I.S.U. Timiş nu puteau să pătrundă sau riscau să se împotmolească.

Autoşenilata, în valoare de 165.416 lei, a fost achiziţionata cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş şi dată în folosinţă pompierilor militari începând cu luna noiembrie 2013. În momentul de faţă, aceasta se află la sediul Detaşamentului 2 de Pompieri Timişoara, fiind pe deplin funcţională şi pregatită pentru intervenţie.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare