Transfer aeroport
15.4 C
Timișoara
25-feb.- 2020
Transfer aeroport

Premierul Tudose, noaptea, ca hotii, la CJ Timis. O parte a presei nu a fost invitata

Si-a parcat BMW-ul ca un nesimtit si a scos numerele de inmatriculare ca sa scape de amenda

Conducătorul unui BMW parcat neregulamentar a crezut că scapă de sancțiune dacă își dă jos numerele...

Concert tribut Iron Maiden cu trupa Rainmaker, la Timisoara

Trupa sârbească Rainmaker ajunge pentru prima dată în Timișoara, unde vurmează să susțină un concert-tribut, live,...

Un tramvai care ”merge” pe ruta Bors – Calafat, da peste cap traficul din Timis

Un transport agabaritic va perturba traficul rutier din județul Timiș în perioada 25 februarie - 3...

Nesimtire! Si-a parcat masina in fata usii unui chiosc din Piata 700, in care erau doua persoane

Polițiștii locali din Timișoara se confruntă cu tot mai mulți șoferi nesimțiți, iar oamenii legii sunt...

Noaptea, ca hoții. Așa s-a întâlnit premierul Mihai Tudose cu prefectul de Timiș Eva Andreaș și cu președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra. Deși se știa încă de ieri că premierul va veni în Timișoara, Prefectura Timiș susținea că nu are un progam oficial al vizitei. Totuși însă, mai mulți jurnaliști au fost prezenți în fața CJ Timiș atunci când Tudose a intrat în instituție. În această dimineață, CJ Timiș a emis un comunicat de presă prin care anunță ce s-a discutat în cadrul vizitei.

„Prim-ministrul României, domnul Mihai Tudose, și vicepremierul Marcel Ciolacu au avut ieri, la Timișoara, o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, și prefectul județului, Eva Andreaș. Cei patru oficiali au discutat despre principalele obiective care urmează să fie realizate în Timiș, dar și proiecte pe termen mediu. Unul dintre subiecte a vizat construirea sălii polivalente de 16.000 de locuri în vederea anului 2021, când Timișoara va fi Capitală Culturală a Europei, această investiție urmând să fie pusă în mișcare pentru realizarea documentațiilor necesare premergătoare începerii lucrărilor de către Compania Națională de Investiții. Un alt subiect important dezbătut a vizat descărcarea de pe autostradă din comuna Sânandrei, prim-ministrul Mihai Tudose fiind informat despre necesitatea acesteia, iar mesajul transmis de șeful Guvernului a fost unul pozitiv, și pe această investiție vor urma discuții aplicate și urgente cu CNAIR. Tot la capitolul infrastructură rutieră, s-a repus pe tapet necesitatea unei autostrăzi care să lege Timișoara de Belgrad, fiindu-i prezentate premierului beneficiile unei astfel de investiții, iar discuțiile pentru acest obiectiv extrem de important pentru județul Timiș urmează să se poarte între premierul României și oficialitățile sârbe. Nici tema centurii de sud a Timișoarei nu a fost trecută cu vederea, liderii administrației județene amintind că până acum nu s-a desemnat câștigătorul licitației pentru proiectare și execuție a lucrării. Prim-ministrul a dat asigurări că, în cel mai scurt timp, se vor urma toate procedurile, iar anul 2018 va găsi centura cu șantier deschis. Infrastructura în sănătate a fost discutată de premier cu liderii județeni, solicitându-se sprijin pentru mai multe proiecte importante pentru județul Timiș și Timișoara.

În ultima ședință de Guvern, executivul a aprobat peste 120 de milioane de lei pentru companiile de termoficare cu probleme din țară, dar pe listă nu s-a aflat și Timișoara, deși Colterm se confruntă cu mari probleme financiare. Acest subiect a fost discutat cu premierul și vicepremierul, însă concluzia nu este una fericită: Timișoara nu a fost cuprinsă pentru că Primăria Timișoara, acționarul unic al Colterm, nu a făcut demersurile necesare și obligatorii pentru a primi acest ajutor de la Guvern, ajutor primit, de exemplu, de municipiul Arad. Un ultim subiect discutat a fost legat de bugetul administrațiilor locale aferent anului 2018, premierul Mihai Tudose afirmând că acesta va fi cel puțin la nivelul anului 2017„, transmite CJ Timiș.

Sursă foto: Times New Roman

- Advertisement -Transfer aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Urmăriți-ne!

13,691FaniÎmi place
501CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
39,800AbonațiAbonați-vă
Galla Events

TIMISUL DE IERI

VIDEO Stadionul Dan Păltinişanu împlineşte azi 50 de ani. Vezi cum a fost construit

Inaugurat pe 1 Mai 1963, "casa" echipei de fotbal Politehnica Timişoara, stadionul Dan Păltinişanu, este între cele mai mari...