Primăria, aproape de a-și ”adjudeca” cinematografele istorice din Timișoara. Ce vrea primarul să facă cu ele VIDEO

- Advertisement -

Primăria Timişoara are în plan să recupereze de la RADEF nouă dintre vechile cinematografe cu care se lăuda orașul de pe Bega în vremea comunismului. Cinematografele Timiş, Dacia, Arta împreună cu Grădina de Vară, Victoria, Unirea, Freidorf şi Fratelia ar putea ajunge în ”portofoliul” municipalității, iar pentru asta au fost nevoiți să apeleze la instanță.

”Am obţinut o nouă victorie în instanță -nu este încă definitivă, dar rămânem optimiști pentru ultimul nivel de judecată-, la Curtea de Apel din Timișoara am câștigat procesul contra RADEF. Noi am cerut să ni se predea cinematografele, mai puțin Studio. (…) Aștept victoria, pentru că sunt încrezător că ea ne va aparține nouă, astfel încât să putem pune în valoare aceste cinematografe, care de ani de zile sunt lăsate în paragină, mai corect formulat, sunt duse spre paragină pentru a putea pune mâna pe ele tot felul de șmecheri care s-au îmbogățit din speculații de tipul acesta, după Revoluție”, a declarat Nicolae Robu, primarul capitalei Banatului.

Primarul Nicolae Robu a anunţat că are în plan păstrarea destinației cinematografelor istorice ale oraşului, urmând ca acestea să fie renovate şi transformate în spaţii pentru activităţi culturale. Unul dintre acestea ar putea fi trnasformat într-o ”cinematecă” spunea edilul-șef al orașului de pe Bega în urmă cu mai mult timp.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=FQulsE_1jzA&feature=youtu.be]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img