PRĂJITURĂ „BULGĂRI DE ZĂPADĂ”
INGREDIENTE:
Blat:
400 g zahăr
8 gălbenuşuri
8 linguri apă călduţă
250 g faina
2 linguri cacao
1 praf de copt
Crema:
1 budincă de vanilie
300 ml lapte
1 pachet de unt sau margarină Rama
200 g zahăr pudră
Glazura rece:
7 linguri zahăr pudră
2 linguri cacao
2 linguri ulei
2 linguri apă fierbinte
Decor: nucă de cocos
MOD DE PREPARARE: Se amesteca toate ingredientele şi se frământă un aluat consistent, care se întinde într-o tavă unsă cu unt si tapetată cu făină.Se coace circa 30 minute. După ce blatul s-a răcit se decupează cu un pahar sau o formă rotundă, sau îl puteţi lăsa în formă întreagă (eu aşa am făcut).
Se prepară crema după cum urmează: se pune budinca la fiert iar într-un vas se freacă margarina cu zahărul pudră. După ce budinca s-a răcit se amestecă cu margarina până rezultă o cremă spumoasă.
Glazura: Se amestecă bine toate ingrdientele pâna se obţine o compoziţie consistentă.
Se asamblează aşa; Blatul se taie în două sau se decupează forme rotunde care se taie la mijloc şi se umplu cu cremă iar deasupra se pune glazură. Cilindri rezultaţi se dau prin nucă de cocos, iar în cazul meu am lăsat prăjitura în forma iniţială şi am ornat-o cu frişcă.
Poftă Bună!!!