Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Robu a tăiat panglica la Grădinița cu Program Prelungit 26. După 6 ani, lucrările s-au încheiat

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Noile corpuri ale Grădiniței cu Program Prelungit 26, situată pe Strada Teiului numărul 3, au fost, după mai bine de 5 ani, inaugurate de către primarul Nicolae Robu și de viceprimarul Dan Diaconu. Cei 480 de copii înscriși vor beneficia de un bazin de înot, de o sală de gimnastică, de noi săli de mese și săli de clase.

Față de construcția veche a grădiniței, lucrarea de extindere a Grădiniței PP26 a constat în construcția a trei corpuri noi în regim de parter plus 1 etaj. Unul din corpuri a fost inaugurat în 2012, și este compus din 4 săli de clasă, 4 anexe, două săli de mese, patru anexe pentru material didactic, două oficii, și patru grupuri sanitare.

Astăzi au fost inaugurate celelalte două corpuri. Corpul C conține un cabinet medical, 4 săli de mese, un bazin de înot, o sală de gimnastică, grupuri sanitare, vestiare pentru copii, cabine pentru profesorii de sport, spații administrative.

Investiția a fost demarată de Inspectoratul Școlar Județean Timiș în luna decembrie 2008, iar Primăria Municipiului Timișoara a preluat-o în anul 2011, realizată doar parțial. Valoarea investiției s-a ridicat la suma de 4.1 milioane de lei, din care Primăria Timișoarei a achitat 3.3 milioane de lei.

Reprezentanții municipalității au declarat că au existat numeroase dificultăți la preluarea lucrării de la Inspectoratul Școlar, de aceea a durat atât de mult finalizarea. De exemplu, la preluarea proiectului, în 2011, lucrarea se afla doar în stadiul de fundație și parțial parter. Astfel a fost necesară reactualizarea documentației, cât și reautorizarea lucrărilor de construire și modificări de soluții constructive la corpul D.

S-au făcut amenajări foarte frumoase și funcționale de săli de clasă, de sport, bazin de înot, săli de mese, vestiare, grupuri sanitare, sală profesională, practic tot ce e nevoie la o grădiniță. Dotarea pe care am asigurat-o e și ea una foarte bună și toate amenajările sunt făcute, pe deasupra, cu bun gust. Eu mă bucur în mod special de fiecare dată când putem veni cu o ofertă de mai bine pentru copiii Timișoarei. Lucrarea a fost demarată în 2008, când învățământul preuniversitar, inclusiv cel preșcolar, era în jurisdicția Ministerului Educației, inclusiv din punct de vedere patrimonial, apoi din 2011 a fost preluat de primărie, în 2012 s-a finalizat și dat spre folosință un corp, iar noi am preluat investiția din 2012 și până în prezent”, a declarat primarul Nicolae Robu, la tăierea panglicii.

 

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore