AcasăStiriNational si InternationalS-a dat startul celei de-a zecea ediţii a Programului de Înnoire a...

S-a dat startul celei de-a zecea ediţii a Programului de Înnoire a Parcului Auto. Vezi ce spune ministrul mediului!

„Poluarea aerului reprezintă şi azi una din problemele majore ale mediului înconjurător, iar o contribuţie semnificativă în acest sens o au cantităţile de dioxid de carbon generate de emisia de carburanţi a autovehiculelor. Azi declarăm oficial deschisă cea de a zecea ediţie a programului Rabla 2014 adresat tuturor persoanelor fizice interesate să-şi schimbe autovehiculul vechi cu unul nou, contribuind astfel la diminuarea nivelului de poluare a aerului şi mediului înconjurător”, a declarat ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Korodi Attila, ieri, în parcarea de lângă Ateneul Român din Bucureşti.

În această ediţie a Programului Rabla 2014 se poate înscrie orice persoană care are domiciliul sau reşedinţa în România, nu are obligaţii de plată la bugetul local şi este proprietarul unui autovehicul cu o vechime de minimum 8 ani. Aceasta este, de altfel, una dintre noutăţile Programului din acest an, deoarece până acum erau acceptate doar autovehiculele cu o vechime de cel puţin 10 ani.

O altă noutate este faptul că persoanele fizice care doresc să beneficieze de un tichet electronic se vor adresa direct producătorilor/dealerilor validaţi în program. De asemenea, în această ediţie, tichetele nu vor mai fi acordate fizic beneficiarilor, urmând să fie alocate electronic în sistemul informatic al AFM. În perioada 24-31 martie FM a validat în sistem 87 de producători-dealeri auto, aceştia acoperind peste 230 de puncte de lucru la nivel naţional.

Korodi a declarat, de asemenea, că şi în acest an Programul de Înnoire a Parcului Auto se derulează din fondurile AFM, ”fiind pregătite deja 17 mii de tichete electronice destinate persoanelor fizice interesate să acceseze programul, ceea ce înseamnă că, practic, la momentul epuizării acestora, putem spune că am înnoit parcul auto cu încă 17.000 de autovehicule”.

În acest an, valoarea unui tichet electronic este de 6.500 lei. În plus, persoanele fizice pot beneficia de câte un eco-bonus în valoare de 500 lei în cazul achiziţionării de autovehicule eco-friendly, care corespund normelor Euro 6 sau a căror nivel de emisii de dioxid de carbon nu depăşeşte 100 de grame la 100 km.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
538CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
186CititoriConectați-vă
48,300AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente