AcasăStiriAdministratieScuarul în paragină din Piața Adamache va fi amenajat. Vezi cât costă...

Scuarul în paragină din Piața Adamache va fi amenajat. Vezi cât costă lucrările!

Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei, a anunțat astăzi că în programul privind îmbunătățirea calității mediului, o atenție deosebită se va acorda lucrărilor de amenjare a spațiilor verzi. Astfel, un prim pas va fi îmbunătățirea din punct de vedere peisagistic a Scuarulului Hunedoara din Piața V. Adamache, o zonă verde de aproximativ 2200 mp.

Conform lui Diaconu, în cursul acestei săptămâni vor fi demarate lucrări de mondare a unui sistem de aspersație și de nivelare iar vegetația va fi îmbogățită cu mai multe specii de arbori și plante ornamentale exotice dar și locale: salcâm japonez, tuia sau arborele vieții, iederă aurie, salcâmr roz, nuci, crizanteme, margarete, lalele și altele.

“Zona verde din Piata Vasile Adamachi, scuarul Hunedoara, va fi complet refacută, vorbim de o suprafață de 2.200 de metri patrati. Lucrările vor începe în cursul acestei săptămâni și se va amenaja ce era practic o zonă neîngrijită din Timișoara, care, după lucrări, se va transforma într-o adevarată oază de verdeață. Este un triunghi de spatiu verde aflat chiar pe traseul dintre Casa Tineretului și Piața Bălcescu. Vor fi plantați arbori, dar vom avea și bănci și pergole, un sistem de irigație si alte actiivități de îmbunătățire peisagistică, practice va deveni practic un mic parc.” a explicat Diaconu.

Lucrările vor costa aproximativ 65.000 de lei, din care doar o parte sunt de la bugetul local, 25.000 de lei fiind investiție privată de la Cramele Recaș. Parcul va fi gata în aproximativ o lună.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
188CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente