Specialiștii de la ”Crimă Organizată”, tot mai solicitați! Vezi bilanțul capturilor din ultimele două săptămâni FOTO

- Advertisement -

În ultimele două săptămâni, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au efectuat, la nivel național, 31 de acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracţionale specializate în trafic de trafic de persoane, trafic şi consum ilicit de droguri, criminalitate informatică şi spălare de bani.

În cadrul investigaţiilor pentru probarea activităţii infracţionale a 174 de persoane bănuite, poliţiştii au efectuat 97 de percheziţii ce au vizat atât imobile folosite de acestea, cât şi autovehicule pe care cei în cauză le foloseau în activitatea infracţională. În urma administrării probatoriului, 58 de persoane au fost reţinute sau arestate.

Ca urmare a activităţilor desfăşurate, au fost confiscate 16 laptop-uri, 14 hard-disk-uri, 13 tablete, 3 unităţi de calcul, 110 telefoane mobile, 60 cartele SIM, 72 de medii de stocare și 3 carduri bancare. De asemenea, au fost ridicate 4 arme, 69 de cartuşe, 2 arme albe (cuțit/sabie), 10 ceasuri, 400 de grame de bijuterii, 23 de grame de haşiş, 9 doze de heroină, 6,85 grame de cocaină, 1,042 kilograme de cannabis, 50 de grame de substanțe vegetale, 1.297 de comprimate, 1 cântar, 61.787 de lei, 22.120 de euro, dar și 314 USD. Pentru recuperarea prejudiciilor, au fost instituite sechestre asiguratorii asupra unui TIR şi a unui autoturism.

La acţiunile desfăşurate au participat 329 de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, care au beneficiat de sprijinul structurilor centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române. Totodată, s-a cooperat cu structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi cu Serviciul Român de Informaţii. Activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au avut loc în cadrul unor dosare aflate în instrumentarea D.I.I.C.O.T..

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img