Transfer aeroport
2.9 C
Timișoara
27-feb.- 2020
Transfer aeroport

TAXE mai mari pentru cei care-și lasă clădirile în PARAGINĂ. Cum vor fi evaluate construcțiile din Timișoara

Si-a parcat BMW-ul ca un nesimtit si a scos numerele de inmatriculare ca sa scape de amenda

Conducătorul unui BMW parcat neregulamentar a crezut că scapă de sancțiune dacă își dă jos numerele...

Concert tribut Iron Maiden cu trupa Rainmaker, la Timisoara

Trupa sârbească Rainmaker ajunge pentru prima dată în Timișoara, unde urmează să susțină un concert-tribut, live,...

Un tramvai care ”merge” pe ruta Bors – Calafat, da peste cap traficul din Timis

Un transport agabaritic va perturba traficul rutier din județul Timiș în perioada 25 februarie - 3...

Nesimtire! Si-a parcat masina in fata usii unui chiosc din Piata 700, in care erau doua persoane

Polițiștii locali din Timișoara se confruntă cu tot mai mulți șoferi nesimțiți, iar oamenii legii sunt...

Din câte se pare, după spusele primarului Nicolae Robu, anul 2016 nu-i va pune pe cei mai mulți timișoreni să scoată bani în plus din buzunar pentru taxe și impozite locale. Singurele taxe care vor suferi majorări, ca urmare a noului cod fiscal, sunt cele pe clădiri aflate în paragină și pe terenuri agricole nelucrate. Edilul Timișoarei a menționat că nu municipalitatea face aceste schimbări, ci că este o consecință a noului cod fiscal.

„Vreau să spun că, așa cum am promis în campania electorală din 2012, eu, ca liberal convins, nu voi mări niciodată vreo taxă sau vreun impozit. Drept urmare, toate taxele și impozitele vor rămâne la nivelul de până acum, cu excepția a două taxe care suferă majorări din pricina noului cont fiscal. Este vorba despre taxa pe clădiri și pe terenuri. În ceea ce privește clădirile, dacă până acum erau impozitate diferite în funcție de cine deținea clădirea, persoană fizică sau juridică, acum s-au uniformizat taxele. Dacă în clădirea respectivă este locuință, indiferent cui aparține, taxele vor fi mai mici față de clădirea care este folosită în scopuri economice sau altele de genul. Indiferent dacă este persoană fizică sau juridică, impozitul este la un alt nivel”, a ținut să precizeze Nicolae Robu.

O comisie care va urma să fie stabilită, va evalua fiecare clădire și va acorda un punctaj, după o grilă de evaluare, prin care se va stabili gradul ei de degradare. În final, clădirile care sunt lăsate în paragină și vor avea un punctaj între 20% – 59,99 % din punctajul maxim corespunzător categoriei din care fac parte, vor fi supraimpozitate cu 300%. Clădirile cu punctaj între 60% – 79,99% vor fi supraimpozitate cu 400%, iar cele cu punctaj de peste 80%, vor trebui să plătească o taxă mai mare cu 500%.

În ceea ce privește terenurile agricole, Nicolae Robu a menționat că „avem o preocupare pe terenurile agricole. Dacă un teren agricol rămâne nelucrat timp de doi ani consecutiv, impozitul se majorează cu 500%, începând cu al treilea an. Nu e de joacă! Aviz proprietarilor, indiferent cine sunt. Pot fi și instituții de stat, nu ne interesează, noi vom aplica această nouă lege locală. Hotărârea o vom aplica de vineri”.

Primarul Timișoarei a mai ținut să spună că toate clădirile vor fi evaluate și le-a atras atenția chiar și celor din zonele marginale ale orașului. „Vor fi evaluate toate clădirile din oraș. Există o diferențiere și în metodologie. Evident că nu putem face peste noapte toată această evaluare. Ne vom concentra pe clădirile monument, pe cele istorice, dar ne interesează în egală măsură întregul oraș. Să nu stea pe o ureche cei care trăiesc în zone marginale, lăsându-și clădirile în paragină! Se va face o inspectare a întregului oraș, iar acolo unde sare-n ochi că nu e în regulă, se intră în evaluare de detaliu. Va fi o listă cu clădirile care vor trebui evaluate”, a declarat Nicolae Robu.

- Advertisement -Transfer aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Urmăriți-ne!

13,691FaniÎmi place
501CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
39,800AbonațiAbonați-vă
Galla Events

TIMISUL DE IERI

Peste un veac de la construirea primei linii de telegraf din România, la Timişoara

În România, în anul 1852 sunt demarate lucrările de construcţie ale primei linii telegrafice în sistem Morse, pe traseul...