ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

TAXE mai mari pentru cei care-și lasă clădirile în PARAGINĂ. Cum vor fi evaluate construcțiile din Timișoara

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Din câte se pare, după spusele primarului Nicolae Robu, anul 2016 nu-i va pune pe cei mai mulți timișoreni să scoată bani în plus din buzunar pentru taxe și impozite locale. Singurele taxe care vor suferi majorări, ca urmare a noului cod fiscal, sunt cele pe clădiri aflate în paragină și pe terenuri agricole nelucrate. Edilul Timișoarei a menționat că nu municipalitatea face aceste schimbări, ci că este o consecință a noului cod fiscal.

„Vreau să spun că, așa cum am promis în campania electorală din 2012, eu, ca liberal convins, nu voi mări niciodată vreo taxă sau vreun impozit. Drept urmare, toate taxele și impozitele vor rămâne la nivelul de până acum, cu excepția a două taxe care suferă majorări din pricina noului cont fiscal. Este vorba despre taxa pe clădiri și pe terenuri. În ceea ce privește clădirile, dacă până acum erau impozitate diferite în funcție de cine deținea clădirea, persoană fizică sau juridică, acum s-au uniformizat taxele. Dacă în clădirea respectivă este locuință, indiferent cui aparține, taxele vor fi mai mici față de clădirea care este folosită în scopuri economice sau altele de genul. Indiferent dacă este persoană fizică sau juridică, impozitul este la un alt nivel”, a ținut să precizeze Nicolae Robu.

O comisie care va urma să fie stabilită, va evalua fiecare clădire și va acorda un punctaj, după o grilă de evaluare, prin care se va stabili gradul ei de degradare. În final, clădirile care sunt lăsate în paragină și vor avea un punctaj între 20% – 59,99 % din punctajul maxim corespunzător categoriei din care fac parte, vor fi supraimpozitate cu 300%. Clădirile cu punctaj între 60% – 79,99% vor fi supraimpozitate cu 400%, iar cele cu punctaj de peste 80%, vor trebui să plătească o taxă mai mare cu 500%.

În ceea ce privește terenurile agricole, Nicolae Robu a menționat că „avem o preocupare pe terenurile agricole. Dacă un teren agricol rămâne nelucrat timp de doi ani consecutiv, impozitul se majorează cu 500%, începând cu al treilea an. Nu e de joacă! Aviz proprietarilor, indiferent cine sunt. Pot fi și instituții de stat, nu ne interesează, noi vom aplica această nouă lege locală. Hotărârea o vom aplica de vineri”.

Primarul Timișoarei a mai ținut să spună că toate clădirile vor fi evaluate și le-a atras atenția chiar și celor din zonele marginale ale orașului. „Vor fi evaluate toate clădirile din oraș. Există o diferențiere și în metodologie. Evident că nu putem face peste noapte toată această evaluare. Ne vom concentra pe clădirile monument, pe cele istorice, dar ne interesează în egală măsură întregul oraș. Să nu stea pe o ureche cei care trăiesc în zone marginale, lăsându-și clădirile în paragină! Se va face o inspectare a întregului oraș, iar acolo unde sare-n ochi că nu e în regulă, se intră în evaluare de detaliu. Va fi o listă cu clădirile care vor trebui evaluate”, a declarat Nicolae Robu.

[responsive_youtube

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore