Timișoara – Capitala Culturală a Europei, în ”inima” Europei. Cum va fi prezentat orașul de pe Bega în Parlamentul European VIDEO

- Advertisement -

O parte dintre oamenii politici din capitala Banatului încearcă să promoveze, prin mijloace diferite, conceptul de Timișoara – Capitală Culturală a Europei în 2021”, iar unul dintre cele mai importante reușite în acest scop va avea loc la finele lunii ianuarie, în capitala Uniunii Europene, la Bruxelles.

”Așa cum am promis în campania electorală, una dintre primele acțiuni pe care le voi face în noul mandat de deputat în Parlamentul European, va fi aceea de a reveni cu un eveniment de promovare a Timișoarei și a ideii de Timișoara – Capitală Culturală Europeană. Împreună cu Primăria și cu Casa de Cultură din Timișoara, în perioada 26-29 ianuarie 2015, la Bruxelles, în Parlamentul European, într-un dintre cele mai vizibile spații din Parlamentul European, vom organiza o expoziție despre ceea ce înseamnă trecutul recent și mai puțin recent al Timișoarei, prezentul Timișoarei, oportunitățile pe care le oferă Timișoara. De asemenea, vom organiza și o conferință de promovare a ideii Timișoara – Capitală Culturală Europeană” a explicat europarlamentarul timișorean Cristi Bușoi.

În cadrul evenimentului vor fi expuse fotografii, în general, însă nu vor lipsi nici alt gen de obiecte de artă, însă totul va clarificat peste câteva zile, anunță Cristi Bușoi.

”Am vrut să marchez faptul că este o promisiune îndeplinită și e vorba despre un lucru pe care trebuie să-l facem pentru Timișoara. Eu știu că în competiție sunt foarte mulși alți factori de care va depinde o eventuală acceptare cu succes a Timișoarei. Există niște reguli, iar o influență vor avea cei care vor face parte din juriu, dar va conta și componenta națională. Sper ca această competiție să nu fie una politizată și să se ia în calcul mai degrabă lobby-ul politic al diferiților candidați” a mai spus Bușoi.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=bzIkcuFmJz8&feature=youtu.be]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Teatrul Maghiar din Timisoara joaca spectacolul ”EXIT” la Bruxelles

La invitația Centrului pentru Arte Frumoase ”Bozar” din Belgia,...

Migrația medicilor din România trebuie descurajată prin politici la nivel european. Ce timișorean solicită asta

”Curentul migraţional al forţei de muncă în domeniul sănătăţii...

Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, la expoziţia lui Ştefan Popa Popa’s FOTO

Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, a ieşit de la...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img