AcasăStiriAdministratieTraian Stoia despre problematica cimitirelor şi măsurile luate

Traian Stoia despre problematica cimitirelor şi măsurile luate

Un bilanţ pe anul trecut indică faptul că Primăria Timişoara a înregistrat o pierdere de peste un milion de euro,  cauzată de două dintre cimitirele din oraş, respectiv Rusu Șirianu şi Calea Sagului.Potrivit viceprimarului PSD, acestea împreună cu cele din Calea Lipovei, Calea Buziașului, Stuparilor şi Amurgului sunt deţinute de Primărie.Astfel, au fost luate măsuri în ceea ce priveşte firmele care le concesionează, mai mulţi bani de dat.

„Degeaba îi dai în judecată pentru că o să găseşti că are o roată de Dacie şi 30 de bani în cont. Deci faptul acesta, cel puţin pe mine, m-a pus în gardă” a declarat viceprimarul.

În iulie anul trecut au fost demarate licitaţiile pentru a se stabili noii administratorii a trei dintre cimitirele din Timişoara. Acestea au fost câştigate de în Calea Șagului – Denis Alex, în Rusu Șirianu- SC G.O.D., iar Calea Buziaşului, firma SC „ADH Matkons”. Până în prezent, P.M.T. susţinea toate costurile la apă, canal, gaz, electrictitate, curăţenie, costurile ajungând undeva la peste 90.000 de euro.

Noile contracte,însă, impun că toate acestea să fie suportate de concesionari.De asemenea, suma pe care firmele trebuie să o dea va fi plătită în avans. ” S-au făcut noi contracte prin care se stabileşte o sumă, sensibil mai mare decât până la momentul licitaţiei, pe care câştigătorii o plătesc în avans. Concesiunea este plătită pe trei luni,iar după două luni jumătate, din data de 15 a celei de a treia luni, plătesc pe următoarele trei.” a menţionat Stoia. Contractele sunt valabile câte un an, cu posibilitate de prelungire. Redevenţa veche a celor 3 cimitire în cauză era aproximată la peste 780.000 de lei/an, cea actuală aduce un plus de aproximativ 10% pentru Primăria Timişoara.

sursa foto: Constantin Duma

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
188CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente