VIDEO! Mica Unire, celebrată cu ceremonie în faţa IPJ Timiş. Robu şi Dobra au dansat hora unirii!

- Advertisement -

Ceremonia specială în faţa sediului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, unde doar câteva zeci de oameni s-au strâns pentru a lua parte la festivitatea organizată astăzi cu ocazia aniversării Micii Uniri, realizate la 24 ianuarie de domnitorul Alexandru Ioan Cuza.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, prefectul Mircea Băcală şi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra au luat parte la eveniment şi, după intonarea imnului, o slujbă oficiată de un sobor de preoţi şi un mic discurs de prezentare a semnificaţiei zilei au depus coroane la statuia domnitorului. Omagii au adus şi reprezentaţii altor instituţii din subordinea MAI şi nu numai, dar şi reprezentanţi ai partidelor politice. Ceremonia a continuat cu defilarea militarilor, a jandarmilor şi a poliţiştilor de la frontieră şi s-a încheiat cu o horă în care primarul Nicolae Robu şi Călin Dobra au dansat mână în mână.

Primarul Nicolae Robu a declarat că „s-a dat statul pentru crearea Românie moderne la 24 ianuarie 1859 şi după cum ştim în deceniile care au urmat s-au întâmplat lucruri excepţionale în crearea unui stat cu instituţii puternice, cu instituţii funcţionale şi astfel s-a ajuns în 1877 şi la dobândirea independenţei de stat faţă de imperiul otoman a ceea ce se crease cu denumirea de România în urma unirii celor două principate, Ţara Românească şi Moldova şi desigur după alte decenii s-a ajuns la crearea României Mari în 1918 şi la integrarea în acea Românie mare şi a Banatului în 1919”.

Şeful CJ Timiş, Călin Dobra, a făcut apel la calm subliniind că „astăzi sărbătorim Mica Unire după cum ştim cu toţii, din 24 ianuarie 1859 o cunoaştem ca unirea sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, dar cred că este cel mai important este că acest mesaj în zi de sărbătoare să încercăm să ne păstrăm dragostea faţă de ţară şi de valorile naţionale şi mai important e să păstrăm unitatea de neam şi idealurile pentru această ţară. E momentul să ne oprim din a demara măsuri care duc la învrăjbirea românilor împotriva românilor, e momentul ca cu toţii să ne cunoaştem foarte bine istoria, dar să privim cu încredere spre viitor”.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=sATbwskW4kQ&feature=youtu.be]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare