Ziua-Europei-sărbătorită-cu-terapie-politică-prin-artă-la-Spitalul-Judeţean-009

Expoziţia poartă numele de “Flori din inimă pentru viaţă”, iar creaţiile care se găsesc pe holurile etajului întâi ale unităţii sanitare au fost realizate de pictorul Mihai Olteanu, care a adus peste 35 de tablouri şi încă doi artişti plastici: Gabriel Ursu şi sculptorul Luigi Varga. Managerul Florică Bîrsăşteanu a precizat că ideea îi aparţine şi s-a inspirat după ce a observat că în spitalele din mai multe state europene există acest gen de expoziţii.

„O expoziţie cu ajutorul a trei artişti plastici, foarte generoşi. Este vorba despre pictorul Mihai Olteanu, care a adus peste 35 de tablouri şi încă doi artişti plastici. Mai e Gabriel Ursu – un tânăr artist plastic, specializat pe anatomia sculpturii şi încă un foarte bun prieten de-al meu, sculptorul Luigi Varga, pe care eu îl consider unul dintre cei mai mari sculptori contemporani ai noştri din Banat. Am încercat prin această expoziţie să dăm puţină culoare, să dăm puţin optimism, să dăm câte un buchet de flori colegilor noştri, pacienţilor noştri, în aşa fel încât să înfrumuseţăm puţin viaţa noastră, a tuturor” a declarat Florică Bârsăşteanu, managerul general al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, în deschiderea acestei expoziţii. Pentru a vedea întreaga declaraţie a pesedistului Bârsăşteanu, urmăriţi înregistrarea video de mai jos.

Alături de Bârsăşteanu a stat fostul ministru delegat pentru întreprinderi mici şi mijlocii, mediu de afaceri şi turism, Maria Grapini. „Mă bucur că ai iniţiat această expoziţie şi sper să fie permanentă pentru că este, dacă vrei, în context cu un proiect de-al meu, foarte drag, pe care l-am iniţiat anul trecut ca ministru – România promovată prin valori – şi în cadrul acestui proiect am inclus şi artiştii plastici, pentru că din păcate, artiştii în general au şi venituri puţine, nu că medicii ar avea salarii mai mari şi se pot promova foarte greu” a spus actuala candidată la Parlamentul European. Vezi în video ce a spus Grapini legat de legătura dintre mobilă, încălţăminte şi artiştii plastici, sau despre o tabără de pictură de la Calacea.

Expoziţia de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara este cu vânzare, cei interesaţi putâtnd să achiziţioneze o parte dintre exponate.

Facebook Comments