Ziua Europei, sărbătorită cu terapie politică prin artă la Spitalul Judeţean. Vezi FOTO+VIDEO de la “Flori din inimă pentru viaţă”

- Advertisement -

Expoziţia poartă numele de “Flori din inimă pentru viaţă”, iar creaţiile care se găsesc pe holurile etajului întâi ale unităţii sanitare au fost realizate de pictorul Mihai Olteanu, care a adus peste 35 de tablouri şi încă doi artişti plastici: Gabriel Ursu şi sculptorul Luigi Varga. Managerul Florică Bîrsăşteanu a precizat că ideea îi aparţine şi s-a inspirat după ce a observat că în spitalele din mai multe state europene există acest gen de expoziţii.

„O expoziţie cu ajutorul a trei artişti plastici, foarte generoşi. Este vorba despre pictorul Mihai Olteanu, care a adus peste 35 de tablouri şi încă doi artişti plastici. Mai e Gabriel Ursu – un tânăr artist plastic, specializat pe anatomia sculpturii şi încă un foarte bun prieten de-al meu, sculptorul Luigi Varga, pe care eu îl consider unul dintre cei mai mari sculptori contemporani ai noştri din Banat. Am încercat prin această expoziţie să dăm puţină culoare, să dăm puţin optimism, să dăm câte un buchet de flori colegilor noştri, pacienţilor noştri, în aşa fel încât să înfrumuseţăm puţin viaţa noastră, a tuturor” a declarat Florică Bârsăşteanu, managerul general al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, în deschiderea acestei expoziţii. Pentru a vedea întreaga declaraţie a pesedistului Bârsăşteanu, urmăriţi înregistrarea video de mai jos.

Alături de Bârsăşteanu a stat fostul ministru delegat pentru întreprinderi mici şi mijlocii, mediu de afaceri şi turism, Maria Grapini. „Mă bucur că ai iniţiat această expoziţie şi sper să fie permanentă pentru că este, dacă vrei, în context cu un proiect de-al meu, foarte drag, pe care l-am iniţiat anul trecut ca ministru – România promovată prin valori – şi în cadrul acestui proiect am inclus şi artiştii plastici, pentru că din păcate, artiştii în general au şi venituri puţine, nu că medicii ar avea salarii mai mari şi se pot promova foarte greu” a spus actuala candidată la Parlamentul European. Vezi în video ce a spus Grapini legat de legătura dintre mobilă, încălţăminte şi artiştii plastici, sau despre o tabără de pictură de la Calacea.

Expoziţia de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara este cu vânzare, cei interesaţi putâtnd să achiziţioneze o parte dintre exponate.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=9uJk0vyLlJI&feature=youtu.be]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Cristian Rudic, noul manager al Operei Nationale Romane din Timisoara

Opera Națională Română din Timișoara a anunat, oficial, că...

Expozitie Stefan Popa Popa’s: Fauritorii Marii Uniri, la Muzeul Catedralei Mitropolitane din Timisoara

Catedrala Mitropolitană din Timișoara va fi gazda unui eveniment...

Expozitie cu ”Temple si Sinagogi din Romania”, la Timisoara

Consiliul Județean Timiș, Biblioteca Județeană Timiș ”Sorin Titel”, Mitropolia...

Expozitia ”20” isi deschide portile la Galeria Helios

Joi, 1 noiembrie, Galeria HELIOS a Uniunii Artiștilor Plastici...

”Vestul salbatic”, ce mai noua expozitie a Muzeului Banatului, la Bastion Theresia din Timisoara

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiș,...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img