KIA-Sorento-„blindat”-cu-ţigări5-1

Captură record de ţigarete de contrabandă confiscată de polițiști în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I. Oamenii legii au descoperit şi confiscat 25.000 de pachete cu ţigări fără timbru fiscal.

Pachetele de țigări au fost descoperite în urma verificări realizate asupra unui cetățean sârb. Acesta avea documente care indicau faptul că transportă detergent de vase, dar avea țigările ascunde în cabină și în pereții dubli ai semiremorcii.

„În ziua de 24.04.2016, la ora 14.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, s-a prezentat la controlul de frontieră pentru a intra în România, cu un autocamion marca Scania înmatriculat în Serbia, cetăţeanul sârb M. Miloş, în vârstă de 36 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, detergent de vase din Serbia pentru o societate comercială din Bucureşti. Acţionând în baza unor informaţii existente la nivelul P.T.F. Porţile de Fier I, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. În urma controlului efectuat au fost găsite, ascunse şi nedeclarate, în scopul sustragerii de la controlul vamal, în pereţii dubli ai semiremorcii, dar şi în cabina camionului, cantitatea de 25.000 de pachete cu ţigări fără timbru fiscal mărcile Marble şi Ashima.
La cercetări, şoferul a declarat că intenţiona să comercializeze ţigările în Bucureşti”, au transmis polițiștii de frontieră din Timiș.

Cetățeanul sârb este acum cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă și a fost reținut pentru 24 de ore, iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 300.000 de lei a fost confiscată de Biroul Vamal Porţile de Fier I. De asemenea, autocamionul a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Severin până la definitivarea cercetărilor.
P

A

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.