Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocial4 ore de la Timișoara la Constanța! Chinezii vor să aducă trenul...

4 ore de la Timișoara la Constanța! Chinezii vor să aducă trenul de mare viteză în România

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Vicepremierul Liviu Dragnea a semnat luni, cu autoritățile de la Beijing un memorandum prin care chinezii ar putea realiza o linie ferată de mare viteză ce va străbate România de la vest la sud est. Proiectul va fi construit pe banii chinezilor, care își vor recupera investiția când lucrarea va fi gata, din banii autorităților cât și din costul biletelor.

Astfel, potrivit Digi24, un grup de specialiști ai companiei de construcții chineze vor veni în curând în România pentru a începe analizele pentru studiul de fezabilitate. Linia de mare viteză va fi construită de la zero și va fi paralelă cu cea existentă deja. Viteza medie a trenului chinezesc care va străbate România va fi de 200 de kilometri pe oră, de cinci ori mai mult decât viteza medie actuală a trenurilor românești, care este de 40 de kilometri pe oră.

Astfel, distanța de 879 de kilometri de  la Timișoara la Constanța, va fi străbătută în doar 4 ore și nu în aproximativ 11, cât durează acum.  Potrivit purtătorului de cuvânt a Ministerului Transporturilor, prima rută la care se va lucra va fi București-Constanța, rută parcursă acum în trei ore. Deși pe acest tronson s-au făcut modernizări în ultimii ani, trenul nu poate depăși viteza de 70 de kilometri pe oră. În cazul în care prioiectul va fi realizat, durata călătoriei va scade la doar o oră.

sursa foto: greatecology.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...