Prăjitură cu vişine
Ingrediente;
Pentru foi:
– 300g făină;
– o lingură de cacao;
– 50 g zahăr;
– 1/2 pachet de praf de copt;
– 50g rama sau unt;
– 2 gălbenuşe de ou;
– 100 ml lapte.
Pentru umplutură:
– un borcan (400 ml) de vişine fără sâmburi;
– 2 linguri de esenţă la alegere – rom, cognac sau vişinată;
– 100g pişcoturi.
Pentru cremă:
– 2 pachete de praf de budincă de vanilie sau de frişcă;
– 500 ml lapte;
– 200 g zahăr;
– 200 g rama sau unt.
Pentru glazură (sau puteţi folosi glazură gata preparată din comerţ):
– 100 g ciocolată menaj;
– 2 linguri de ulei.
Mod de preparare:
Amestecăm ingredientele pentru foi, împărţim aluatul în două părţi egale, le întindem cu sucitorul şi ungem dosul unei tăvi cu făină şi coacem cele două foi, pe rând.
Amestecăm vişinele stoarse de zeamă cu aroma dorită, după care lăsăm să stea putin. Fierbem cele două pachete de budincă cu laptele şi zahărul după care lăsăm la răcit. Când e aproape rece amestecam cu untul până ce compoziţia devine omogenă după care adăugăm vişinele stoarse şi pişcoturile tăiate bucăţele.
Punem o foaie peste care aşezăm toată compoziţia, iar deasupra se aşează cea de-a doua foaie, după care, pe aceasta se toarnă glazura de ciocolată. Dacă aţi optat pentru glazură de casă atunci încălziţi ciocolata menaj împreună cu uleiul şi lăsaţi la răcit.
Se acoperă prăjitura cu o folie şi se pune la rece peste noapte. Se poate orna cu ciocolata rasă.
Poftă Bună!