REŢETA ZILEI – 29 IANUARIE

- Advertisement -

 

 

Prăjitură cu vişine

Ingrediente;
Pentru foi:
– 300g făină;
– o lingură de cacao;
– 50 g zahăr;
– 1/2 pachet de praf de copt;
– 50g rama sau unt;
– 2 gălbenuşe de ou;
– 100 ml lapte.
Pentru umplutură:
– un borcan (400 ml) de vişine fără sâmburi;
– 2 linguri de esenţă la alegere – rom, cognac sau vişinată;
– 100g pişcoturi.
Pentru cremă:
– 2 pachete de praf de budincă de vanilie sau de frişcă;
– 500 ml lapte;
– 200 g zahăr;
– 200 g rama sau unt.
Pentru glazură (sau puteţi folosi glazură gata preparată din comerţ):
– 100 g ciocolată menaj;
– 2 linguri de ulei.

Mod de preparare:
Amestecăm ingredientele pentru foi, împărţim aluatul în două părţi egale, le întindem cu sucitorul şi ungem dosul unei tăvi cu făină şi coacem cele două foi, pe rând.

Amestecăm vişinele stoarse de zeamă cu aroma dorită, după care lăsăm să stea putin. Fierbem cele două pachete de budincă cu laptele şi zahărul după care lăsăm la răcit. Când e aproape rece amestecam cu untul până ce compoziţia devine omogenă după care adăugăm vişinele stoarse şi pişcoturile tăiate bucăţele.

Punem o foaie peste care aşezăm toată compoziţia, iar deasupra se aşează cea de-a doua foaie, după care, pe aceasta se toarnă glazura de ciocolată. Dacă aţi optat pentru glazură de casă atunci încălziţi ciocolata menaj împreună cu uleiul şi lăsaţi la răcit.

Se acoperă prăjitura cu o folie şi se pune la rece peste noapte. Se poate orna cu ciocolata rasă.

Poftă Bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Atracții turistice din Timișoara pentru toamna aceasta

Nu mai este un secret că orașul Timișoara este...

Primarul Dominic Fritz a încălcat legea rutieră direct din șaua bicicletei

Pentru că românul s-a născut poet și știe, pe...

Din aceeași categorie

Reţeta zilei-Prajitura cu cocos şi cremă de vanilie

Ingrediente: Blat 150g margarină 100g zahăr 1 lingura cacao...

Reţeta zilei – Piramide cu ciocolată

Ingrediente: 500 g biscuiţi simpli 200 g zahăr 400 ml lapte 50 g...

Reţeta zilei – Tort de mere

INGREDIENTE: 4 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri faina 1 linguriţă praf de...

Reţeta zilei – Tort ” Noapte timişoreana”

INGREDIENTE: Blat 6 ouă 250 g zahăr 250 g faină 1 linguriţă praf de...

Reţeta zilei – Prăjitura „indiene”

INGREDIENTE Blat: 3 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri faina Coaja rasă de portocală Crema: 3...