Langoşi – Reţeta zilei – 05 octombrie

- Advertisement -

Langoşi - Reţeta zilei - 05 octombrie 1INGREDIENTE:

1 kg faina

500ml apa calda

1 lingura sare

25 g drojdie proaspata

1 lingurita zahar

ulei

MOD DE PREPARARE:

Se pregateste maiaua : se zdrobeste drojdia intr-o cana se adauga lingurita de zahar se amesteca bine pana la omogenizare se adauga puitna apa calda si 1 lingurita de faina .aceasta se pune intr-un castron mai mare in care am pus in prealabil jumatatea din canitatea de faina si se lasa la dospit.Se adauga apoi apa calduta in care am pus lingura de sare, si apoi restul de faina se amesteca bine.Aluatul trbuie sa fie moale si lipicios se adauga putin ulei pentru a nu se lipi  de peretii vasului se mai framanta putin si se lasa la dospit., aproximativ 1 ora.Dupa ce a crescut se rastoarna pe masa de lucru unsa cu ulei. Se iau bucati de aluat cu mana si se formeaza bilute pe care le intindem cu mana se prajesc in baie de ulei. In aluat se poate adauga si o compozitie de branza telemea cu marar.

pofta buna.

Langoşi - Reţeta zilei - 05 octombrie 2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Atracții turistice din Timișoara pentru toamna aceasta

Nu mai este un secret că orașul Timișoara este...

Primarul Dominic Fritz a încălcat legea rutieră direct din șaua bicicletei

Pentru că românul s-a născut poet și știe, pe...

Din aceeași categorie

Reţeta zilei-Prajitura cu cocos şi cremă de vanilie

Ingrediente: Blat 150g margarină 100g zahăr 1 lingura cacao...

Reţeta zilei – Piramide cu ciocolată

Ingrediente: 500 g biscuiţi simpli 200 g zahăr 400 ml lapte 50 g...

Reţeta zilei – Tort de mere

INGREDIENTE: 4 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri faina 1 linguriţă praf de...

Reţeta zilei – Tort ” Noapte timişoreana”

INGREDIENTE: Blat 6 ouă 250 g zahăr 250 g faină 1 linguriţă praf de...

Reţeta zilei – Prăjitura „indiene”

INGREDIENTE Blat: 3 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri faina Coaja rasă de portocală Crema: 3...