Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Langoşi – Reţeta zilei – 05 octombrie

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

INGREDIENTE:

1 kg faina

500ml apa calda

1 lingura sare

25 g drojdie proaspata

1 lingurita zahar

ulei

MOD DE PREPARARE:

Se pregateste maiaua : se zdrobeste drojdia intr-o cana se adauga lingurita de zahar se amesteca bine pana la omogenizare se adauga puitna apa calda si 1 lingurita de faina .aceasta se pune intr-un castron mai mare in care am pus in prealabil jumatatea din canitatea de faina si se lasa la dospit.Se adauga apoi apa calduta in care am pus lingura de sare, si apoi restul de faina se amesteca bine.Aluatul trbuie sa fie moale si lipicios se adauga putin ulei pentru a nu se lipi  de peretii vasului se mai framanta putin si se lasa la dospit., aproximativ 1 ora.Dupa ce a crescut se rastoarna pe masa de lucru unsa cu ulei. Se iau bucati de aluat cu mana si se formeaza bilute pe care le intindem cu mana se prajesc in baie de ulei. In aluat se poate adauga si o compozitie de branza telemea cu marar.

pofta buna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Reţeta zilei-Prajitura cu cocos şi cremă de vanilie

Ingrediente: Blat 150g margarină 100g zahăr 1 lingura cacao 250g faină 1/2 pachet praf...

Reţeta zilei – Piramide cu ciocolată

Ingrediente: 500 g biscuiţi simpli 200 g zahăr 400 ml lapte 50 g unt sau margarină 2-3 linguri de...

Reţeta zilei – Tort de mere

INGREDIENTE: 4 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri faina 1 linguriţă praf de copt stins cu puţin oţet 1...