Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Adrian Haiduc face colierul antidrog pentru a trezi din transă guvernanţii care lasă CIADO de izbelişte!

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Lipsa de fonduri face ca CIADO – principala organizatie din Romania care lupta impotriva drogurilor – sa nu isi mai poata desfasura activitatea. Indiferenta totala a guvernelor din 2008 pana in prezent fata de problematica drogurilor a determinat conducerea acestei organizatii sa ia aceasta decizie destul de dura si transanta. „Programul de Interes National ce asigura finantarea ong-urilor din zona antidrog sta din 2008 in sertarele diferitilor ministri, desi legea este aprobata, s-a uitat sa se faca normele de aplicare”, spun reprezentantii CIADO. Reactia nu a intarziat sa apara si din partea cunoscutului designer de bijuterii Adrian Haiduc:

« ca artist privesc cu ingrijorare cum principala organizatie antidrog din Romania Centrul International Antidrog (CIADO) este pusa in situatia de a-si suspenda activitatea din cauza lipsei de finantare. Este inadmisibil ca  organizatia ce romoveaza arta ca alternativa la consumul de droguri sa fie lasata dupa ani de munca sa se desfiinteze. Ca forma de protest voi face un colier dedicat acestei cauze – Rupeti drogurile din jurul vostru guvernanti . Este obligatia fiecaruia dintre noi sa nu lasam ca flagelul secolului XXI, drogurile sa afecteze tinerii. Rapoartele din Romania sunt ingrijoratoare pentru fiecare dintre noi, peste 800000 de consumatori, mii de internati si nu in ultimul rand morti . Drogurile n-au culoare politica si nici sex ele afecteaza pe toti , consumatorul, familia, societatea !”

 

Scopul CIADO il reprezinta:

  • desfasurarea de programe sau proiecte in domeniul prevenirii traficului si consumului de droguri, in domeniul tratamentului, recuperarii si reinsertiei sociale a dependentilor de droguri, alcool, tutun etc., in domeniul prevenirii virusului HIV / SIDA, al traficului cu fiinte umane, al terorismului, crimei organizate, coruptiei si altor domenii ce privesc apararea drepturilor omului si a libertatilor sale fundamentale si cooperarea internationala, de interes general si / sau comunitar, in tara sau strainatate, in nume propriu sau in parteneriat cu persoane fizice si juridice, romane si straine, precum si
  • colectarea de fonduri care sa fie folosite direct sau puse la dispozitia altor institutii, asociatii sau fundatii, in vederea realizarii programelor sau proiectelor enuntate mai sus.

 

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore