Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

ADIO Pițurcă! Echipa națională de fotbal a României va avea un selecționer nou

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Pițurcă a antrenat naționala de fotbal a României pe durata a trei mandate. Primul meci cu ”Piți” pe bancă a fost cel din 19 august 1998, la Oslo, când România juca cu Norvegia, ultimul fiind cel de marți de la Helsinki, în Finlanda. Din ’98 și până astăzi, Pițurcă a antrenat prima reprezentativă a României în 84 de meciuri, reușid să o califice la două turnee finale, EURO 2000 și EURO 2008, lăsându-i pe ”tricolori” pe un loc excelent în grupa actualelor preliminarii.

Bilanțul general al fostului selecționer este pozitiv, având 49 de victorii, 20 de egaluri, 15 înfrângeri, ceea ce înseamnă că în proporție de 58,3% din totalul partidelor jucate sub comanda lui Pițurcă, echipa națională a luat toate cele trei puncte puse în joc. Victor Pițurcă a folosit în cele 84 de meciuri 178 de jucători.

În ultimul mandat, început pe 14 iunie 2011 și încheiat astăzi, adică în trei ani și 4 luni, Pițurcă a condus de pe bancă 34 de meciuri, echipa câștigând doar jumătate dintre acestea, adică 17. Celelate, au fost 10 rezultate de egalitate și 7 înfrângeri.

„Vreau să mulţumesc noii conduceri a FRF. M-a susţinut necondiţionat, chiar dacă au existat şi discuţii. Totul a fost perfect, iar acest lucru se reflectă în punctele obţinute. Vreau să le mulţumesc suporterilor, care au susţinut echipa naţională și nu în ultimul rând vrea să le mulţumesc jucătorilor, care s-au comportat fantastic. Am revenit de pe locul 56 în lume pe locul 21. România are şanse mari de calificare. E un regret plecarea de la naţională”, a spus Victor Piţurcă la conferinţa de presă, de vineri seara, după care s-a ridicat de pe scaun, ignorându-l pe preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, şi a plecat.

Foto: Facebook/Echipa națională de fotbal a României – Pagina oficială

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Timisoreanul Cosmin Contra a decis cu cine ”ataca” Insulele Feroe si Norvegia

Timișoreanul care antrenează echipa Națională a României, Cosmin Contra, a decis care este lotul...

Poli vrea puncte pe terenul liderului Ligii 2, Sportul Snagov. Rachita: Le stiu slabiciunile

Ocupanta ultimului loc în clasamentul Ligii 2, Poli Timișoara vrea sa scoata cat mai...

Poli Timisoara si-a luat mijlocas ofensiv de nationala! Doi veterani au parasit echipa

Doi dintre vechii componenți ai clubului de fotbal Poli Timișoara și-au reziliat înțelegerile cu...