victor-piturca

Pițurcă a antrenat naționala de fotbal a României pe durata a trei mandate. Primul meci cu ”Piți” pe bancă a fost cel din 19 august 1998, la Oslo, când România juca cu Norvegia, ultimul fiind cel de marți de la Helsinki, în Finlanda. Din ’98 și până astăzi, Pițurcă a antrenat prima reprezentativă a României în 84 de meciuri, reușid să o califice la două turnee finale, EURO 2000 și EURO 2008, lăsându-i pe ”tricolori” pe un loc excelent în grupa actualelor preliminarii.

Bilanțul general al fostului selecționer este pozitiv, având 49 de victorii, 20 de egaluri, 15 înfrângeri, ceea ce înseamnă că în proporție de 58,3% din totalul partidelor jucate sub comanda lui Pițurcă, echipa națională a luat toate cele trei puncte puse în joc. Victor Pițurcă a folosit în cele 84 de meciuri 178 de jucători.

În ultimul mandat, început pe 14 iunie 2011 și încheiat astăzi, adică în trei ani și 4 luni, Pițurcă a condus de pe bancă 34 de meciuri, echipa câștigând doar jumătate dintre acestea, adică 17. Celelate, au fost 10 rezultate de egalitate și 7 înfrângeri.

„Vreau să mulţumesc noii conduceri a FRF. M-a susţinut necondiţionat, chiar dacă au existat şi discuţii. Totul a fost perfect, iar acest lucru se reflectă în punctele obţinute. Vreau să le mulţumesc suporterilor, care au susţinut echipa naţională și nu în ultimul rând vrea să le mulţumesc jucătorilor, care s-au comportat fantastic. Am revenit de pe locul 56 în lume pe locul 21. România are şanse mari de calificare. E un regret plecarea de la naţională”, a spus Victor Piţurcă la conferinţa de presă, de vineri seara, după care s-a ridicat de pe scaun, ignorându-l pe preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, şi a plecat.

Foto: Facebook/Echipa națională de fotbal a României – Pagina oficială

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here