În perioada 28 februarie-3 martie, poliția rutieră a desfășurat activități pe tot cuprinsul județului Timiș pentru a preveni principalele cauze de accident. Raziile s-au desfășurat pe drumurile naționale, județene și în localități, cât și în Timișoara.  Polițiștii au căutat să combată, în principal, șofatul sub influența băuturilor alcoolice cât și depășirea limitei de viteză.

În urma controalelor s-au întocmit 8 dosare penale conducătorilor depistați sub influența băuturilor alcoolice, celor depistați că ar fi consumat alcool, celor care conduceau fără permis cât și pentru mașinile care nu avea numere de înmatriculare pe drum public.

În total au fost aplicate 823 de sancțiuni contravenționale dintre care majoritatea, 557, au fost pentru nerespectarea limitei de viteză și 66 pentru neutilizarea centurii de siguranță. Mai mult, au fost suspendate 38 de permise pentru conducerea sub influența alcoolului, pentru neacordarea priorității și pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depășire  cât și pentru depășirea limitelor legale de  viteză. De asemenea, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

Activitatea Poliției Rutiere nu s-a încheiat, ea va continua pe tot parcursul săptămânii viitoare.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.