Andrei-Tudose-copil-bolnav-internat-la-Spitalul-Louis-Turcanu

Andrei Tudose (foto) este un copilaș care are doar un an și trei luni petrecuți pe această lume. Nici nu a apucat să spună prea multe că micuțul a fost deja internat la Spitalul de Pediatrie ”Louis Țurcanu” din Timișoara și are nevoie URGENTĂ de sânge Grupa 01, RH negativ, pentru a putea spera la viață, o viață care pare a fi, din păcate, ”în venele” unor străini.

Andrei este internat împreună cu mama sa. Copilul nu are un diagnostic clar deocamdată, fiind în stadiul de investigații. Medicii au constatat că hemogobina și trombocitele băiețelului au scăzut foarte mult și că acesta riscă să-și piardă viața în cazul în care nu i se fac transfuzii cu sânge. ”Grupa lui sanguină este, de fapt, AB4 negativ dar ni s-au cerut 01 negativ, pentru că doar la aceasta răspunde bine. E suspect de imunodeficiență și anemie hemolitică” ne-a povestit mama lui Andrei.

Anemia hemolitică este o afecțiune care presupune distrugerea celulor roșii ale sângelui (eritrocitele), mai repede decât ar putea să le producă măduva osoasă. În cazul celeilalte boli, imunodeficiența, aceasta face bolnavul deosebit de sensibil la infecțiile oportuniste (cauzate de germeni inofensivi în mod normal și care afectează doar organismele cu mijloace slăbite de aparare).

Cei care doresc să ajute copilașul și sunt nefumători, sunt rugați să se prezinte la Centrul de Transfuzie Sanguină de pe strada Martir Marius Ciopec, nr. 1, Timișoara (situat lângă Spitalul Clinic Județean de Urgență), și să specifice faptul că vor să doneze sânge pentru Andrei Tudose, internat la Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu”, Secția Hematologie.

Relații suplimentare despre starea de sănătate a băiețelului se pot obține telefonic, de la tatăl micuțului, Daniel Tudose, la numărul de telefon 0723.21.98.35.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua. Sotul are grupa de sange O1 – RH negativ. Problema e ca noi stam in Bihor. Daca puteti rezolva problema transportului sangelui la Timisoara, cu mare drag v-am putea ajuta. Doamen Ajuta-va si sanatate multa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here