ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Asociaţia BIO-TEAM atrage atenţia asupra faptului că nu toţi şerpii sunt „răi”. Vezi cu cine vor să facă educaţie ecologică

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

„Fiecare specie are rolul ei în natură şi, dacă se continuă în acest mod, promovând afirmaţii nefondate sau relatări exagerate, riscăm să încetăţenească ideea că şerpii sunt animale ”rele” şi trebuie omorâţi. Astfel, din frică şi în necunoştinţă de cauză vor avea de suferit atât omul cât şi alte animale. Spre exemplu năpârca, este unul din animalele care are des de suferit din cauza fricii create. Ea este de fapt o şopârlă apodă (fără picioare) asemănătoare cu un şarpe. Deşi inofensivă, aceasta este cele mai multe ori omorâtă din simplul fapt că are aspect de şarpe” deplâng membrii asociaţiei animalele.

Aceeaşi soartă, conform afirmaţiilor celor de la BIO-TEAM, o are de cele mai multe ori şi Șarpele de casă, un şarpe blând, neveninos şi inofensiv ce se hrăneşte predominant cu broaşte iar exemplele pot continua.

În momentul de faţă Asociaţia BIO-TEAM derulează un proiect de educaţie ecologică prin care îşi propune, printre altele, să informeze tineri din judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi cu privire la aceste aspecte.

Proiectul se intitulează ”Lanţul cunoaşterii în Parcul Natural Porţile de Fier” şi este o iniţiativă dezvoltată alături alţi şase parteneri (Administraţia Parcului Natural Porţile de Fier, Şcoala Gimnazială Sviniţa, Primăria Comunei Sviniţa, Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest Timişoara, Societatea Română de Herpetologie şi Asociaţia EcoChoice). Proiectul este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România şi se derulează în perioada 1 mai-30 septembrie 2014. Aceasta vizează în principal studenţii Universităţii de Vest din Timişoara şi elevii din 5 şcoli din proximitatea Parcului Natural Porţile de Fier, cu obiectivul de a promova valorile naturale ale Parcului.

Conceptul proiectului se bazează pe un model solid de reuşită: un lanţ al cunoaşterii, realizat din rândul elevilor şi studenţilor selectaţi să participe la o tabără de tip Ranger Junior, în perioada 18-25 august 2014 împreună cu şase specialişti din ţară pe domeniile: floră, hidrobiologie, nevertebrate, herpetofaună, păsări şi mamifere. “Lanţul cunoaşterii” este realizat după modelul: maestru → discipol → învăţăcel şi garantează transmiterea cunoştinţelor într-o manieră specifică fiecărei categorii de vârstă, asigurând o însuşire optimă a informaţiilor. În cadrul taberei se vor organiza activităţi de teren, cu obiectivul de a educa elevii şi prin intermediul acestora, comunitatea locală în privinţa atitudinii corecte în ariile protejate şi a importanţei menţinerii unei biodiversităţi ridicate (mai multe detalii pe: www.bio-team.ro).

Asociaţia BIO-TEAM consideră vitală educarea publicului larg cu privire la natură şi vieţuitoarele de lângă noi. Acest lucru este foarte important atât pentru conservarea biodiversităţii cât şi pentru evitarea sau minimizarea unor accidente precum ingestia de plante otrăvitoare, muşcături de insecte/păianjeni sau şerpi.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore