Baschet-Special-Olympics-site-556x200

Evenimentul, ajuns la ediţia cu numărul 10, va aduce sub panou, în 2013, 18.000 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale din 33 de ţări, sub motto-ul “baschet pentru fiecare”. Acţiunea din ţara noastră are loc în perioada 28 noiembrie – 8 decembrie, cu peste 400 de sportivi Special Olympics din Timişoara, Alba-Iulia, Bucureşti, Buzău, Constanţa, Craiova, Cluj-Napoca, Galaţi, Oradea, Ploieşti, Reşiţa, Sibiu, Târgu-Jiu şi Târgovişte.

Sala Constantin Jude din Timişoara va fi, sâmbătă, gazdă pentru sportivii Special Olympics de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Dumitru Ciumăgeanu” din Capitala Banatului. Tinerii, conduşi de kinetoterapeutul Livia Opriţoiu, vor juca baschet pentru câteva minute în pauza meciului BC Timişoara – C.S.U. Sibiu, care începe la ora 18:30, şi vor culege aplauzele spectatorilor, anunţă site-ul oficial al „Leilor din Banat”.

Sportivii Special Olympics evoluează pe teren şi cu ocazia a 24 de meciuri ce au loc la acest final de lună în Euroligă, cea mai importantă competiţie intercluburi de pe continent.

“Este minunat să vezi ce face Special Olympics, nu numai pentru jucătorii de baschet cu nevoi speciale, ci pentru sportivii cu nevoi speciale, în general. F.I.B.A. Europe este încântată să sprijine astfel de evenimente” a declarat secretarul general al Federaţiei Europene de Baschet, Kamil Novak.

F.I.B.A. Europe, este implicată de zece ani în această iniţiativă, iar EuroLeague a devenit partener pentru o perioadă de cinci ani.