- Advertisement -
Ingrediente
- 300 g cartofi fierţi
- 150 g cârnaţi
- 200 g brânză telemea
- 4 ouă
- 300 g smântână
- 50 g caşcaval
- 2 ardei graşi
- 1 ceapă de apă
- 2 roşii
- sare
- piper
- griş
- ulei
Mod de preparare
- 1.Feliază cârnaţii și frige-i pe un grătar încins ori într-o tigaie teflonată (nu adăuga grăsime). Scoate-i într-un castron și ţine-i la cald. Feliază ardeiul gras și taie ceapa julien. Perpelește-le în vasul în care ai fript cârnaţii și pune-le în același castron.
- 2.Bate ouăle cu smântâna și adaugă brânza rasă. Potrivește de sare și piper. Unge cu ulei un vas de ceramică și pudrează-l cu griș.
- 3.Așază primul rând de cartofi tăiaţi cubuleţe, presară felii de cârnat și legume fripte. Adaugă o parte din compoziţia de smântână, pune restul de legume și cârnaţi și ce a rămas din amestecul de ouă. Așază deasupra un rând de roșii feliate subţire.
- 4.Presară cașcavalul ras și dă tava la cuptorul încins pentru 40-45 de minute. Servește-o alături de o salată proaspătă, iar dacă-ţi rămâne, pune-o la pachet, pentru a doua zi la serviciu.