Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Cel de-al doilea material semnat Sebastian Spanache Trio, „în cuptor”

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Băieţii formează un trio modern de jazz ce a luat naştere în anul 2011, compus din pianistul Sebastian Spanache, basistul Csaba Sánta și bateristul Radu Pieloiu. Trupa a câştigat marele premiu , în valoare de 5.000 de euro, din cadrul Festivalului Concurs „Johnny Răducanu”, care s-a desfăşurat la Brăila. Acest lucru, au menţionat artiştii, a fost primul pas către înregistrarea și lansarea celui de-al doilea album al trupei.

Cd-ul va fi unul conceptual și va conține 8 piese, compoziții proprii, piese care, în cea mai mare parte, au fost compuse special pentru acest album. Sunt piese mai vechi, cu care trioul a debutat la început, înregistrând și un material promoțional/demo, oferit gratuit la primul concert al grupului, în 17 decembrie 2011. „A Pasha’s  Abstinence” va beneficia de o sumedenie de invitați, cu renume internațional precum:  Joanna Kucharczyk, artista de jazz de origine poloneză, ce face parte din grupul electro-acustic Private Silence și conduce propriul său cvartet, tânărul Alex Simu ce are un impresionant portofoliu muzical sau chitaristul băcăuan George Dumitriu, cel care a studiat arta jazz-ului în Olanda și în New York cu muzicieni recunoscuți pe plan internațional.

Conceptul acestui album este redat de subtilitatea elementelor muzicii tradiţionale otomane, cu care „A Pasha’s Abstinence” este parfumat. Piesa care dă titlul albumului va beneficia și de un cvartet de coarde, format din angajați ai Filarmonicii Banatul: Cătălina Trincă – vioară, Otilia Marița – vioară, Iuliana Birtea – violă și Lidia Cosmin – violoncel.

Discul va fi lansat în mediul online la sfârșitul lunii martie și se va putea asculta și comanda de pe site-ul oficial grupului. Acesta va beneficia şi de un turneu european la începutul lunii aprilie, turneu care va avea opriri în orașe europene importante pentru scena internațională de jazz, precum și un mic turneu național, cu opriri în București, Cluj și Timișoara. Cd-urile fizice vor putea fi achiziționate în cadrul concertelor de lansare, urmând ca mai apoi, să apară și în magazinele de specialitate. Momentan, cei trei sunt în tratative cu un label din Italia, care s-a arătat interesat de producerea acestui material.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Pokemon, jocul care a creat o isterie la nivel mondial a fost lansat și la Timișoara

Pentru că românul s-a născut poet şi ştie pe lângă fotbal şi politică să...

Timișorenii de la JazzyBIT au un nou album. „Horizon” se lansează și în Ungaria!

Trupa timișoreană JazzyBIT lansează astăzi cel de-al doilea album din carieră. "Horizon" poate fi...

Sebastian Spanache Trio, din nou la Timișoara, pe scena Teatrului Național

Sebastian Spanache Trio va urca pe scena Teatrului Național pentru un nou concert memorabil...