Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieNicolae Robu:Eu niciodata nu am preluat meritele altora și nu o voi...

Nicolae Robu:Eu niciodata nu am preluat meritele altora și nu o voi face niciodată

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primarul Nicolae Robu a venit astăzi cu o listă de prezentare a tuturor proiectelor cu finanțare europeană aflate în curs de desfășurare în Timișoara. În total sunt 25 de proiecte, printre acestea aflându-se și reabilitarea malurilor canalului Bega, reabilitarea Cetății și transformarea ei în zonă pietonală sau amenajarea complexului rutier Michelangelo. Valoarea totală a plăților efectuate este de 332 de milioane de lei din care au fost deja rambursați de la Uniunea Europeană 278 de milioane, aproximativ 60 milioane de euro.

După ce a vorbit despre aceste proiecte pe scurt, Robu a căutat să amintească faptul că majoritatea modernizărilor, deși nu au fost începute în mandatul său, actele de primire a fondurilor au fost semnate de către el, iar începerea lucrărilor propriu zise s-a făcut tot pe mandatul său:

„Eu niciodata nu am preluat meritele altora și nu o voi face niciodată. Întotdeauna, indiferent de poziția pe care o voi ocupa, voi continua cu plăcere tot ce e început de predecesorii mei. Nici unul dintre noi nu suntem eterni într-o anumitat poziție și cu nici unul dintre noi nu începe și nu se termina un lucru, dar trebuie să discutăm totul în spiritul realităților verificabile. Contractele de finanțare le-am semnat eu pentru aproape toate proiectele, iar la nivel de punere în practică, exceptând retehnologizarea Coltermului în 2011, implementarea s-a facut sub mandatul meu, teoretic proiectele au fost facut în leigslatura anterioara, da punerea în practică s-a făcut de când sunt eu primar.”

Primarul a ținut morțiș să le dea un răspuns și celor care îi contestă eforturile de dezvoltare a urbei:

„Majoritatea covârșitoare a acestor modernizări au fost făcute pe parcursul mandatului meu, o vad timișorenii cu ochii lor și au vazut-o în derularea timpului, pe teren, în orașul nostru. Unii chiar au o frămâtare, ei chiar suferă când văd ca în oraș se întamplă atâtea lucruri bune și nu stiu cum să ducă în derizoriu ce se întâmplă” a declarat el.

Robu nu a uitat să menționeze că el a lucrat tot timpul îndeaproape cu oricine a dorit binele Timișoarei, declarând că pasajul Michelangelo a fost tot ideea lui, chiar dacă studiile și lictațiile s-au făcut în legislatura anterioară:

„Întâmplător despre proiectul Michelangelo, pot spune că eu am lansat ideea unui subpasaj cu foarte mulți ani în urmă când nu mă gândeam în nici un fel să fiu primarul orașului, atunci când am inițiat proiectul Timișoara-Viziune 2030. Eram rector și i-am propus domnului primar Ciuhandu să generăm un proiect vizionar al Timisoarei care să ne permită sa lansam proiecte majore pentru viitorul orașului. Una dintre prezentări, a mea, a fost despre posibilitatea construirii unui subpasaj în zona Michelangelo”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare